• Home
  • Sănătate
  • La AS MEDICA – Bucov, lansarea cărții „Cum prevenim cancerul” și concert de muzică terapeutică. Dr. Alin Scarlat: „Toți purtăm povara unui cancer potențial”

La AS MEDICA – Bucov, lansarea cărții „Cum prevenim cancerul” și concert de muzică terapeutică. Dr. Alin Scarlat: „Toți purtăm povara unui cancer potențial”

lansare

Vineri, 26 august, Spitalul AS MEDICA din Bucov, județul Prahova, a oferit pentru aproape două ceasuri, publicului alcătuit din prieteni, colegi, pacienți ai doctorului Alin Scarlat, posibilitatea de a „dezerta” din cotidianul mult prea solicitant pentru a mai fi atenți la sănătatea fizică și spirituală. Maestrul Gheorghe Iovu a susținut un concert de muzică terapeutică, iar acordurile înălțătoare au fost întregite de tabloul iscat pe platoul din incinta spitalului.

Cerul, care deodată s-a înseninat ce muzica a început să răsune, apoi biserica din proximitate ce privea spre cei prezenți și spre Dumnezeu, florile care înnobilau prezidiul, toate au contribuit la desprinderea, la reîntoarcerea de fapt la sine, a fiecăruia dintre participanți.lansare 2

În cadrul evenimentului a fost lansată cartea „Cum prevenim cancerul”, apărută la Editura Karta-Graphic, ediție îmbunătățită a volumului cu același nume, publicat în urmă cu 10 ani. Coautorii, Cristina Scarlat, și Monica Tohăneanu, sub coordonarea doctorului Alin Scarlat, atrag atenția prin publicarea acestui volum asupra importanței nutriției în prevenirea cancerului, și fac cunoscute metode naturale care pot ține la distanță această boală tot mai frecventă în ultimii ani.

„Toți purtăm povara unui cancer potențial”, spune doctorul Alin Scarlat, subliniind că depinde în mare parte de grija noastră pentru a-l preveni. „Nu există fatalitate genetică…Avem la îndemână mijloace. Astăzi avem mari speranțe în imunoterapia genetică”, a mai adăugat medicul, care în 2016 a înființat Spitalul AS MEDICA – Bucov, deodată cu ASOCIAŢIA “SĂNĂTATE PENTRU TOŢI – DR. SCARLAT”.

După cum a afirmat doctorul în științe Alin Scarlat, prin această Asociație a reușit să ajute peste 350 de oameni. Mulți dintre ei au beneficiat de tratament în străinătate, cum ar fi Germania, Italia. Un exemplu de reușită a fost o tânără, mamă a doi copii, care a avut nevoie de o intervenție în Germania, costurile ajungând la 42.000 de euro. „Acum e bine, sănătoasă, își crește copiii”, spune medicul. De altfel, încasările din volumul „Cum prevenim cancerul”, vor fi utilizate pentru sprijinul bolnavilor, prin intermediul Asociației „Sănătate pentru toți – Dr. Scarlat”.

La Spitalul AS MEDICA – Bucov, pacienții beneficiază de terapii de ultimă generație, iar echipa medicală condusă de doctorul Alin Scarlat este una de elită.

AMPress

Parteneri