Lăptuca, o plantă foarte bogată în vitamine. Este foarte bună pentru diabetici si pentru persoanele cu probleme ale aparatului digestiv

Sunt sigura ca in copilarie, atunci cand mergeai la bunici, ai mancat acea salata de laptuci cu un gust amar, pe care nu intelegeai de ce aultii o mananca cu atata placere. Ei bine, o mancau pentru ca este un aliment-minune cu multiple proprietati curative. Partea buna este ca laptuca cultivata in mod intentionat nu mai are gustul acela amar care iti displacea in copilarie, avand gustul unei salate obisnuite. Bogata in minerale precum magneziu, potasiu, zinc, fier, iod, insa si in vitamine precum vitamina A, B si C, laptuca este extrem de sanatoasa.
laptuca
O particularitate a laptucilor il reprezinta continutul ridicat in lactucarium, care are efect in tratarea insomniilor, anxietatii, precum si a altor probleme de ordin psihologic. Multe dintre medicamentele concepute pentru tratarea problemelor psihice contin extract de laptuca.
Suferi de diabet? Laptucile sunt prietenele tale! Au un continut mic de hidrocarbonati, asa ca le poti consuma linistita. Ai probleme cu aparatul digestiv? Laptucile iti ajuta digestia, scapandu-te de probleme!
In ceea ce priveste modul in care poti consuma laptuci, le poti folosi atat in prepararea sandwich-urilor, cat si in salate ori chiar supe.
Sursa : sanatate.bzi.ro