A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Lucian Avramescu: Dăncilă pare prostuță…

0 1.435

Sub fusta strâmtă și despicată la spate a doamnei Dăncilă, premierul scos din mâneca fără dungi (la vremea respectivă) a sultanului Dragnea, s-au cuibărit unul câte unul greii PSD. Stau înghesuiți, ca sub o cloșcă prea mică pentru buzunarele lor prea mari, prea doldora de gologani, prea ca în România, țara care și-a fabricat în ritm record miliardari, din țărâna egalității comuniste. Ca o cloșcă primitoare, madam Dăncilă îi trage ușor, cu ciocul, cu mângâieri de dădacă, la căldurică, promițând discret c-o să le fie, ca mereu, cald.

Unii spun că Dăncilă e proastă de-a dreptul. Presa, absentă la marile coțcării, e atentă la micile ciupeli gramaticale. Dacă doamna Dăncilă zice, chinuită de un subconștient buclucaș, sex în loc de CEx sau flex, toate domnișoarele cu microfon se umezesc în ecrane de o încântare, sancționând și făcând cu ochiul amantului nevăzut. Celelalte buclucuri, grele, fără atingere cu bancul, cu bășcălia, cu flecăreala de uliță, rămân neatinse de vigilența celei de a nu știu câta puteri în stat.

Eu nu cred că doamna Dăncilă, adusă ca o amazoană din Videle, via Bruxelles, călare pe un cal alb, cu escortă galonată, e proastă. Dacă pare prostuță, cum se arată adesea, cu ghidușii de găinușă de baltă, e pentru că a deprins un rol și-l joacă fără cusur. Chiar virgulele dintre subiect și predicat, care-i sunt atribuite, îi prind bine în fața unui popor pesedist pus s-o voteze în acest weekend și care nu se arată insultat de chestiunile burgheze ale gramaticii. Doamna Dăncilă va câștiga mai tare decât dacă ar fi alergat singură, cu riscul de a ieși pe locul doi.

S-au aliniat la start, unul Pleșoianu, băiat cu coadă legată la ceafă, anecdotic în prestația politică, același care n-a ratat să se înscrie și pentru Cotroceni și, de ieri, Șerban Nicolae, pesedist de Dunăre, înțeleg, celebru prin pumnii pe care-i dă în gură ”sorosiștilor” care ies cu copiii în brațe să spună în piață că nu e bine și că eliberarea de sub presiunea dosarelor de corupție a politicienilor e ultima mineriadă pe care ar mai putea s-o suporte poporul român.

Șerban Nicolae vrea să arate, prin rimă, că pesediștii nu au doar fustă, ci și gogonele. Expresia masculinității sale a fost strigată viril zilele trecute în agora Parlamentului și pe străzile, mai largi sau mai sfrijite, ale televiziunilor. Agitația sa indică dubla ambiție de a prelua partidul și Cotrocenii, la grămadă. Potul se arată însă mare, cred eu, pentru numele pe care și l-a clădit avocatul în timp, autostrivit de o găunoșenie agresivă.

Eu cred, chiar cu riscul pierderii unui pariu – cu toate că subiectul nu intră în grijile mele fundamentale – că madam cloșcă va strânge sub umbrela fustei sale preponderent albe, ca un steag de luptă care se predă oricui și în primul rând barosanilor din partid, voturile abundente care o vor scoate președinte de pesediști.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More