Masa de Crăciun – o paradă a chimicalelor

 

Asociatia Pro Consumatori (APC Romania) a achizitionat, la începutul acestei luni, preparate din carne fabricate în sistem industrial, specifice Sarbatorii Sfinte a Craciunului, în vederea realizarii unui studiu prin care sa atraga atentia în ceea ce priveste diferenta dintre produsele din carne traditionale si cele realizate în sistem industrial.

Carnea tocata pentru sarmale
Contine trei aditivi alimentari: acid ascorbic, ascorbat de sodiu si carmin de cochilii. La cele mai multe produse nu se mentioneaza procentul de carne de porc din acest tip de produs, avand în vedere faptul ca în compozitia acestui produs se mai gasesc: orez, ceapa deshidratata, pasta de tomate si zaharuri.

Distribuie prietenilor

Toba
Contine trei aditivi alimentari: ascorbat de sodiu, citrat de sodiu si glutamat monosodic. De obicei, producatorii nu mentioneaza procentul de carne de porc si organe de porc.

Aditivul extrem de periculos care scurteaza viata si da dependenta

Lebarul
Contine sase aditivi alimentari: mono si digliceridele acizilor grasi, acid ascorbic, caragenan, carmin, glutamat de sodiu si nitrit de sodiu. De cele mai multe ori, producatorii nu mentioneaza cantitatea de ficat. În compozitia acestui tip de produs se mai gasesc: apa, slanina, sorici, cazeina, zaharuri, soia si condimente.

Continuarea pe sanatate.bzi.ro