AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Medic: S-a dublat numărul tinerilor diagnosticați cu HIV-SIDA în România. Este alarmant!

 

România se confruntă cu o situație extrem de alarmantă, care ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți. Deși se vorbește prea puțin despre acest lucru, pericolul este uriaș.
Numărul tinerilor diagnosticați cu HIV-SIDA s-a dublat, ceea ce-i îngrijorează foarte mult pe experți. Și pentru noi ceilalți ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi, doctorul Florin Roşu, se declară îngrijorat de creşterea numărului persoanelor seropozitive diagnosticate la Centrul Regional HIV-SIDA.

„Am constatat că s-a dublat numărul pacienţilor nou diagnosticaţi în centrul nostru cu patologia HIV-SIDA.
În plus, dacă în urmă cu doi ani puteam vorbi de o vârstă minimă de infectare de 21 de ani, astăzi avem înregistraţi pacienţi care abia au trecut de 18 ani.
Însă cea mai mare parte dintre aceşti pacienţi au vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani. Ceea ce e îngrijorător.

Ei au ajuns la spital din cauza altor afecţiuni care prin specificul lor impuneau testare HIV-SIDA”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, potrivit Agerpres, citată de doctorulzilei.ro.

În ciuda statisticilor îngrijorătoare, susţine acesta, cifrele determină medicii şi psihologii să elaboreze noi strategii de abordare şi ajutor pentru noii lor pacienţi seropozitivi.

Mai mult aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!