Mesajele ascunse din talpă: descoperă zonele-oglindă ale organelor

Corpul omului ascunde multe secrete, iar unele conexiuni intre segmentele acestuia, intre organe si sisteme sunt cu adevarat impresioanante si reprezinta reale motive de studiu. Talpa piciorului este, desi la o prima analiza nu ne dam seama, o zona foarte importanta din corpul nostru. Zilnic pasim, stam in picioare, alegem incaltamintea dupa comoditate sau influentati de moda, insa rezultatul este acela ca efectuam tot felul de presiuni la nivelul talpii piciorului, presiuni care, daca nu sunt corecte, ne pot influenta negativ sanatatea. Cum se poate una ca aceasta? Ei bine, vom deslusi acest mister in cele ce urmeaza.
harta
Cred ca deja ati analizat, avizi de informatie, harta organica pe care o vedeti in imagine. Ei bine, trebuie sa stiti ca zonele afectate ale piciorului vorbesc despre sensbilizarea sau suferinta organelor care sunt proiectate in acele zone. De exemplu zonele de descuamare, calusurile, monturile, fracturile, zonele dureroase – toate acestea pot fi totodata semne ale unor sensibilitati organice.
Este acum lesne de inteles cum ne influenteaza sanatatea felul in care mergem, in care calcam, dar si daca folosim toata talpa in mod egal pentru distribuirea greutatii etc. De exemplu, daca purtam tocuri, foarte solicitata este zona creierului, tiroidei si inimii, urmand ca alte zone sa fie neglijate.
Desigur, mersul prezinta un impact puternic si asupra musculaturii si articulatiilor genunchilor, soldurilor si articulatiilor intervertebrale.
Iata cateva informatii schematice privind zonele reflexe ale piciorului:
Zona tendonului lui Ahile reflecta reactivitatea vaginala, dar si a uterului. Masarea delicata a acestei zone este indicata in durerile menstruale, in lipsa apetitului sexual, dar si in stimularea fertilitatii.
Degetele de la picioare corespund capului si gatului;
Pernita piciorului refleca plamanii, inima, zona superioara a spatelui si pieptul in general;
Calcaiul reflecta zona lombara, pelvisul si intestinele;
Glezna reflecta coastele, nodulii limfatici abdominali, coapsele
Zona laterala a talpii: articulatiile genunchilor, coatelor si umerilor.
Fiecare picior reflecta organele de aceeasi parte, in cazul organelor pereche. De exemplu, piciorul stang reflecta ovarul/testicolul stang, rinichiul stang, plamanul stang, nodulii limfatici din jumatatea stanga a corpului si asa mai departe.
Puteti incerca automasajul zilnic al talpii picioarelor. Folositi ulei/crema cu proprietati antibacteriene si antimicotice pentru a inlesni masajul.

In cazul in care prezinti afectiuni complexe, este recomandat sa te adresezi specialistului. Terapeutul va face o anamneza amanuntita, acesta discutand cu pacientul despre afectiunile pe care le prezinta, dar si despre stilul sau de viata. Apoi va analiza atent picioarele si va propune un plan de tratament prin masaj reflexogen. Masajul poate fi realizat treptat, in mai multe sedinte pana la atingerea intensitatii necesare, iar uneori poate sa apara senzatie de greata sau anxietate prin masarea sau presarea unor zone reflexe. Aceste manifestari sunt considerate normale in cadrul tratamentului.
Trebuie sa stii ca reflexoterapia, ca orice alta terapie, prezinta limitele sale. Prin urmare nu poate vindeca afectiuni grave sau infectioase, dar poate preveni unele afectiuni, poate ameliora sau chiar vindeca afectiuni mai usoare. In cazul afectiunilor cronice, reflexoterapia este indicata ca adjuvant in tratamentul de baza, ameliorand caliatatea vietii pacientului.
Sursa : kudika.ro
Daniela Petrescu, A.M.PRESS