A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Mihaela Bilic: ”Asistăm la o explozie a bolilor autoimune. Răul nu vine din mâncare, ci din…”

1 1.887
VIDEO: 10 SFATURI ÎN LUPTA CU PANDEMIA CORONAVIRUS

 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că asistăm la o explozie a bolilor autoimune. Nutriționistul spune că pentru sănătatea noastră nu e important doar ce mâncăm, ci și ce respirăm.

Redăm postarea:

„Răul din viața noastră nu vine din mâncare, ci din aer
De câte ori ne îmbolnăvim sau nu ne simțim bine, primul gând care ne trece prin cap este “trebuie să fiu mai atent la alimentație, să mănânc sănătos!” Simțim nevoia să dăm vina pe ceva concret, logica minții noastre are nevoie de o relație cauză-efect, nu putem accepta că răul sau boala vin din senin.

Și ce vinovat mai bun să existe decât mâncarea, singurul element exterior pe care, vrem-nu vrem, îl introducem zilnic în organism. Mâncarea, bat-o vina, este principalul suspect pentru că pe ea o vedem, o ducem cu mâna noastră la gură. Însă, ca în orice film polițist, vinovatul se dovedește a fi întodeauna cel la care nu te gandești, pe care nu-l bagi în seamă, care trece neobservat. Și da, când vine vorba de sănătatea noastră, este important ce mâncăm, dar mult mai important este ce respirăm!

Universul în care ne desfășurăm viața pare simplu și clar dacă e privit cu ochiul liber, însă văzut printr-o lupă devine amenințător și complicat. “Dușmanii nevăzuți” era titlul unui documentar care dezvăluia lumea microscopică ce ne înconjoară, de la paraziți, acarieni, virusuri și bacterii, până la praf și mucegai.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Asistăm la o explozie a bolilor autoimune

Așa cum mâncarea trece din tubul digestiv în sânge, la fel și microorganismele din aer intră în plămâni și de acolo se împrăștie în tot corpul. Din păcate, nu percepem riscul îmbolnăvirii pe cale respiratorie, din simplu motiv că nu putem vedea cu ochiul liber acești agenți patogeni – dar asta nu înseamnă că ei nu există!!

În prezent, asistăm la o explozie a bolilor autoimune și la o escaladare dramatică a numărului de persoane care suferă de alergii, afecțiuni al căror factor declanșator rămâne de multe ori necunoscut.

Se spune că e ușor să te aperi dacă știi cine îți sunt dușmanii însă, în cazul afecțiunilor cu poartă de intrare respiratorie dușmanii sunt nevăzuți, necunoscuți și, culmea, nici măcar nu e în puterea noastră să îi eliminăm. Cum ar trebui să procedăm atunci când aerul din orașul nostru este poluat, ce ar trebui să facem atunci când ieșim pe stradă?

Dacă putem decide ce mâncare să consumăm, din păcate nu avem de ales când vine vorba de calitatea aerului pe care îl respirăm”.

Sursa – doctorulzilei.ro

loading...
1 Comentariu
  1. LevSt. spune

    cele doua mari -si importante- surse ale alergiilor sunt ;1- mentinerea copiilor prea mult timp (prea multe luni)pe alimentatie unilaerala, adica pe lapte, fie matern fie de la animale, si 2- „protejarea” copiilor (in primii ani) prin mentinerea lor intr-un balon de plastic( !) adica lipsa interactiunii cu padurea cu campul , cu diverse animale, etc. motiv pentru care in Japonia, clasele mici de la scoala fac excursii la ferme unde acesti copii sunt pusi sa atinga animalele si -evident- sa inspire aerul plin de antigeni…Pentru ca singura preventie a alergiilor este data de contactul timpuriu cu antigenii si -astfel- corpul va dezvolta anticorpii specifici…paralela se poate face cu vaccinarea , care este o forma de imbolnavire controlata, cu cantitati mici si attenuate ca si virulenta(a germenilor), eventual repetata de cateva ori…la fel si cu celebrul mitriadism, adica se poate obtine o anumta ” imunitate” (de fapt toeranta) la diverse chimicale, prin expunere repetata, in cantitati f. mici, dar crescute progresiv…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More