Mihaela Bilic: „Micul dejun e un moft. Noi nu ştim să facem faţă mâncării”

 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că oamenii ar trebui să renunțe la cele trei mese și să mănânce doar o dată pe zi.

Aceasta a declarat că micul dejun este doar un moft și ar trebui înlocuit cu o cafea sau un cappuccino. „(…) un cappucino, cafeaua cu lapte ţine de foame trei ore. Dar eu stau şi mă gândesc, nu mai departe de copilăria mea, eu nu-mi amintesc ca bunica mea să fi plecat la sapă, sculată la cinci dimineaţa şi să mănânce, dar ştiu că luau ceva sau trimiteau femeia cu mâncare la câmp, dar pentru masa de prânz. Deci nu, nu s-a pomenit asta cu micul dejun, este un moft”, a subliniat medicul nutriționist.

Distribuie prietenilor

Totodată, Mihaela a vorbit și despre slăbit și diete. „Slăbitul a devenit o obsesie. Nu știm să facem față mâncării, când trăim în abundență. Noi nu avem din construcţie niciun fel de mecanism, organ, eu ştiut, instrument prin care să ne protejăm şi să stăm la distanţă de mâncare să n-o vrem, să nu o iubim, să nu ne placă, să n-o mâncăm. Şi atunci, în acest context, noi nu ştim să facem faţă mâncării, când trăim în abundenţă. Ştim foarte bine să ne descurcăm când nu avem ce să mâncăm, culmea, avem tot felul de mecanisme, organismul ştie să facă glucoză din orice, eh, în schimb beleaua este, când suntem înconjuraţi de bunătăţuri şi când suntem înconjuraţi de mâncare toate simţurile noastre se activează şi o vrem”, a declarat medicul nutriționist în emisiunea „Marius Tucă Show”.
Potrivit medicului, nu este bine ca oamenii să mănânce de trei ori pe zi. O dată, la prânz, este suficient.

„Trebuie să ajungem din nou la acea normalitate poate în care oamenii chiar mâncau o dată în zi. Omenirea asta nu a avut ce să mănânce… de trei mese pe zi nu s-a auzit. În ultimii 20 de ani bieții oameni au avut parte de infantilizare, iar cei din jur ne ajută în această infantilizare, dându-ne tot felul de recomandări”, a precizat Bilic. Aceasta susține că „felul unic e perfect”, iar oamenii ar trebui să renunțe la două feluri de mâncare.

Sursa – unica.ro