Mihaela Bilic: ”Secretul tinereții nu stă în mâncare…Începem să „ruginim” de la prima gură de aer pe care o respirăm la naștere

 

Mihaela Bilic susține că secretul tinereții fără bătrânețe nu stă în mâncare. Iată ce ne sfătuiește nutriționistul în legătură cu mâncatul sănătos, echilibrul și starea de bine.

„Secretul tinereții fără bătrânețe …nu sta în mâncare:( Întâlnesc deseori persoane care îmi cer sfaturi în legătura cu mâncatul sănătos, care vor să știe cum să-și păstreze sau să găsească/regăsească tinerețea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun că așteptați prea multe de la o farfurie cu mâncare.
O fi important ce băgăm în gura, cât și cum mâncam, dar de aici până la a dobândi nemurirea și sănătatea prin intermediul alimentelor, e cale lungă. În primul rând nu-ti poți nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viață echilibrat ajută, dar nu e miraculos. Nu poți scăpa de cancer devenind vegetarian și nici protecție împotriva infarctului nu primești dacă elimini grăsimile din dietă. Nu poți vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special și nici nu trebuie să crezi că boala reprezintă o pedeapsă pentru „prostiile” pe care le-ai mâncat.
Ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieții doar știind ce să mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luam în calcul însă, din păcate, nu cel mai important. Există factori cu impact mult mai grav și pe care, de multe ori, nu-i vedem/simțim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afectează sănătatea. Începem să „ruginim” de la prima gură de aer pe care o respirăm la naștere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasă și ele urme. Și cel mai rău ne facem singuri neștiind să exteriorizam/neutralizăm energia negativă, stresul, grijile. Nemulțumirea și necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.
Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neîncredere farfuriile ci căutați să vă trăiti viața frumos, cu bunătate, liniște și împăcare. Atât cât o fi ea de lungă!”, a scris Bilic, pe pagina sa de facebook.

Distribuie prietenilor

Mădălina Stoica, AMPress