A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Ministrul Sănătăţii: Această boală este o problemă de sănătate publică

0 148

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi, cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului, că diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică şi este nevoie de creşterea gradului de conştientizare a pacienţilor, dar şi a familiilor lor cu privire la această afecţiune.

„Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică şi este nevoie de creşterea gradului de conştientizare a pacienţilor, dar şi a familiilor lor cu privire la această afecţiune. Vom creşte accesul pacienţilor la medicamente prin introducerea de noi molecule în listele de medicamente compensate şi gratuite, dar consider că este necesară dezvoltarea programului naţional curativ, dar şi o îmbunătăţire a modului în care funcţionează subprogramul de diabet de tip 2, prin care este asigurat accesul copiilor la sistemele de monitorizare continuă a glicemiei şi sistemele de pompe de insulină cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei, precum şi a materialelor consumabile aferente acestora. Voi avea o discuţie în acest sens cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a transmis Victor Costache, într-un comunicat de presă.

AMPress

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More