N-o exclude din alimentație! Ce uriașe beneficii ne aduce carnea de porc

 

Tot mai multe persoane, din dorinţa dea se hrăni cât mai sănătos şi mai echilibrat, decid să excludă carnea de porc din meniu. Însă specialiştii în medicină tradiţională chineză ne sfătuiesc să o consumăm cu moderaţie şi ne explică beneficiile ei.
Normalizează digestia
„Nu este ideal să renunţăm la carnea de porc, dar este necesar să nu ne bazăm doar pe ea. Nu doar că are gust bun, dar are şi proprietatea de a regla digestia. Persoanele care suferă de constipaţie cronică trebuie nu doar să includă carnea de porc în meniu, ci trebuie să bea zeama în care au fiert 500 g de carne de porc”, susţine Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză.
Atenuează ridurile
„Pentru a atenua ridurile şi a îmbunătăţi hidratarea pielii trebuie să fierbeţi, la foc mic, timp de trei ore, un amestec din 100 g carne de porc fără grăsime şi 100g fructe de jojoba. Din acest amestec trebuie să mâncaţi câte un castronel mic la prânz şi cină şi, în scurt timp, aspectul tenului se va îmbunătăţi. De asemenea, anemia poate fi lecuită dacă includeţi carne de porc în dietă pentru că este bogată în fier şi zinc. În plus, 30% din necesarul zilnic de zinc al organismului este acoperit de consumul a 100g de carne de porc”, explică specialistul.

Sursa – ziarulring.ro