Nu-l ocoliți în această perioadă! Ghimbirul face minuni
Ghimbirul este o sursă de vitamine, micronutrienți și uleiuri esențiale care îți întăresc organismul, te înviorează și are proprietăți anti-inflamatorii. Acest condiment poate fi folosit cu ușurință acasă, pentru menținerea frumuseții și tot ceea ce trebuie să faci este să-l incluzi în diverse preparate, deoarece este util atât ras cât și proaspăt, uleiurile sale esențiale sunt foarte utile și poate fi adăugat în mâncare, prăjituri sau băuturi.
Cu toate acestea, asigură-te că nu ești alergică înainte să îți aplici o mască cu ghimbir și n-ar trebui să folosești ghimbirul dacă ai probleme cardiace și de ficat, dacă ai temperatură sau dacă ai mucoasele afectate. În nici un caz să nu folosești ghimbir dacă ai răni deschise sau ești însărcinată în trimestrul al doilea sau al treilea.
1. Combate celulita
Un scrub din ghimbir te ajută să-ți încălzești pielea și să-ți îmbunătățești circulația sanguină, pentru că îndepărtează umflăturile provocate de aglomerările adipoase sau reținerea de apă.
Amestecă 1 linguriță ghimbir ras cu 0.5 l suc de ghimbir și adaugă 1 pahar sare de mare. Aplică acest scrub pe un burete și freacă toate zonele cu probleme.
2. Accelerează metabolismul și combate greața
Dacă ai probleme digestive și suferi de grețuri la începutul sarcinii, atunci poți mesteca o bucată de ghimbir sau adăuga un pic în ceai.
3. Întărește unghiile și le ajută să crească
Topește 1-2 lingurițe unt de shea la care să adaugi 1-2 lingurițe ulei de avocado, 3-5 picături ulei esențial de patchouli, 3-5 picături ulei esențial de ghimbir și 5-7 picături ulei esențial de lămâie. Amestecă aceste ingrediente și pune-le într-un borcan uscat. Poți folosi această mască împreună cu o cremă normală de mâini, dar fii atentă că poate cauza alergii.
4. Întărește imunitatea
Datorită concentrației mari de acid asorbic, vitamina A și B, zinc, calciu, iod, antibiotice naturale și antimicotice, ghimbirul întărește organismul și crește rezistența la efort și în fața diverselor boli.
Adaugă 1 linguriță de ghimbir ras la 250 m ceai negru sau verde sau pisează 2-4 lămâi cu 400 g ghimbir și adaugă 250 ml miere, apoi consumă câte o linguriță din acest amestec în fiecare dimineață din sezonul rece.
5. Reduce durerea
Ghimbirul luptă cu inflamațiile care provoacă diverse dureri, inclusiv musculare, după efort îndelungat, durerile menstruale și artritele.
Amestecă ghimbir cu turmeric, sucul de la 2 lămâi, 1 linguriță de miere și apă.
6. Stimulează activitatea cerebrală
Ghimbirul încetinește procesul de îmbătrânire și rezistă în fața bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson. În plus, rădăcina de ghimbir îmbunătățește funcțiile cognitive și întreține procesul memoriei.
7. Luptă cu procesul de îmbătrânire
Ghimbirul conține o cantitate foarte mare de antioxidanți și grăbește procesul de regenerare celulară, în timp ce scapă de radicalii liberi și toxinele din organism.
8. Ajută la slăbire
Ghimbirul are multe elemente care ard grăsimile, accelerează metabolismul și reduc apetitul, deci dacă vrei să slăbești adaugi ghimbir proaspăt la mâncare și ghimbir ras la băuturi, pentru că dacă bei ceai cu ghimbir cu 30 de minute înainte de masă vei mânca mai puțin. Poți bea și un pahar de kefir cu ghimbir ras, scorțișoară, și un strop de piper roșu.
Continuarea pe feminis.ro