AM Press Logo
Muzeul Pietrei

”Pâinea albinelor”: O linguriță pe zi din acest aliment-minune elimină toxinele din organism, întărește imunitatea și îmbunătățește circulația periferică

 

Primăvara e momentul ideal pentru detoxifierea organismului și pentru a profita, din plin, de vitaminele și mineralele oferite de natură.

Unul dintre cele mai eficiente produse 100% naturale, recomandate de specialişti pentru procesul de detoxifiere este păstura, denumită şi “pâinea albinelor”. Produsul are o compoziţie asemănătoare cu polenul, însă are proprietăţi chiar mai valoroase decât acesta, datorită conţinutului ridicat în zaharuri simple, vitamina A, B, C, E şi K, acid lactic enzime, minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu) şi aminoacizi esenţiali.

“Consumul în exces de produse procesate, care conţin toxine peste limită, nu numai că atrage după sine kilograme în plus şi disconfort fizic şi psihic, dar ne dă o stare generală de lipsă de energie şi vitalitate. Imediat după Sărbători este momentul să acţionăm şi să trecem la o dietă naturală, care să ne ajute să eliminăm toxinele din organism. De ani de zile, mulţi oameni au început să consume păstura, care este unul dintre cei mai buni detoxifianţi la ora actuală. Se recomandă cel puţin o linguriţă de păstură pe zi persoanelor care au colesterorul din sânge ridicat, care au afecţiuni hepatice şi ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, precum şi persoanelor care au probleme circulatorii”, declară Ovidiu Bodea, producător de produse apicole, potrivit doctorulzilei.ro.

Ca metode de administrare internă, păstura poate fi înghiţită pur şi simplu sau amestecată cu iaurt, cereale, pâine. Poate fi ţinută sub limbă cît de mult se poate, înainte de a fi înghiţită.

Păstura este un leac eficient în anemii, stres, reumatism, reglarea tranzitului intestinal, afecţiunile de colon, mai ales cele însoţite de constipaţii (enterocolite, colite de fermentaţie sau putrefacţie), chisturi ovariene, noduli mamari.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!