AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Nutriționist: ”Am văzut mii de pacienți care au scăpat de boli cronice, au slăbit fără efort când au consumat aceste alimente vindecătoare”

Tu pastrezi corect legumele si fructele congelate peste vara Iata cateva sfaturi rapide cu care nu dai gres (1)

Expertul în nutriție Fabrizio Mancini spune că se întâmplă ceva uimitor atunci când mâncăm alimente vindecătoare și facem o pauză la junk food, grăsimi rele, făina albă și zahăr.

”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort și s-au simțit mult mai energici atunci când au început să mănânce anumite fructe și legume”, spune Mancini, potrivit doctorulzilei.ro.

Nutriționistul scoate în evidență faptul că există mii de studii care au arătat că o dietă bogată în fructe și legume protejează împotriva bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli cronice.

Iată un top cinci al alimentelor vindecătoare recomandate de dr. Mancini:

1.Brocoli
Această super-legumă combate cancerul și este plină de vitamina C care stimulează sistemul imunitar. Ajută, de asemenea la normalizarea tensiunii arteriale și este bogată în fibre, menținând sănătatea sistemului digestiv.

Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conțin diverși compuși bioactivi care pot reduce daunele celulare cauzate de anumite boli cronice, potrivit studiilor.

Mai multe studii mici au arătat că consumul de legume crucifere poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, printre care:

Sân
Prostată
Gastric / stomac
Colorectal
Renal
Vezică urinară

2. Cireșele
Acestea ajută la distrugerea celulor canceroase. Cireșele sunt, de asemenea bogate în melatonină, un hormon care acționează ca antioxidant protejând celulele și membranele. Se crede că sucul de cireșe combate durerea cronică, guta și bolilor de inimă. Doar o porție (154 grame) de cireșe fără sâmburi oferă 10% din DZR de potasiu, un mineral esențial pentru a-ți menține inima sănătoasă.

3. Cicoare
Cicoarea purifică ficatul și splina şi neutralizează aciditatea gastrică. Este indicată în crize de icter. Se beau două căni de infuzie (două lingurițe de plantă la o cană cu apă) pe zi.

Cercetările timpurii arată că administrarea de semințe de cicoare infuzată în apă fierbinte ajută la scăderea în greutate a persoanelor cu boala ficatului gras non-alcoolic.
Alte afecțiuni în care e utilă cicoarea:

Tensiune arterială crescută
Insuficienta cardiacă
Constipație
Tulburări hepatice
Tulburări ale vezicii biliare
Cancer
Inflamarea pielii
Pierderea poftei de mâncare
Stomac deranjat

Continuarea aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!