Nutriționistul Mihaela Bilic, într-o spectaculoasă creștere de credibilitate: „ Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre și semințe, de parcă am fi cai”

Nutriționistul Mihaela Bilic, într-o spectaculoasă creștere de credibilitate, postează pe Facebook un nou material în care atrage atenția asupra consumului în exces de cereale, alimente care acoperă toate recomandările de viață sănătoasă. Așa să fie?
„Aveti grija cu cerealele
Nu stiu de ce mai nou conceptul de hrana sanatoasa inseamna implicit cereale. Orice imagine, ambalaj sau reclama care vrea sa promoveze un stil de alimentatie sigur, sanatos si dietetic contine niste spice apetisante in fundal. Toata lumea se indoapa cu ovaz, fibre si seminte, de parca am fi cai. Cuvantul integral sau digestiv a devenit preferatul consumatorilor, cerealele sunt la moda:)
Oare organismul nostru ce zice? El cum se simte avand in vedere ca cerealele sunt ceva nou pentru intestinele noastre incapabile sa digere fibre. Suntem pe Pamant de milioane de ani si doar de 10.000 ani am inceput timid sa digeram amidonul din cereale. Inainte, in paleolitic, hrana noastra era bazata pe produse animale si cateva ciuperci, fructe salbatice, radacinoase.
Dar cine a vazut vreun afis legat de sanatate care sa foloseasca imagini cu produse din carne sau peste? Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit:( Eu as spune ca sanatos e totul, daca e putin.
Ca si din cereale te balonezi, te constipi (taratele au fibre insolubile) si te ingrasi mai ceva decat din carne. Legume da, fara limita, ele sunt sanatatea.
Cat despre cereale nu abuzati, suntem inca incapabili anatomic sa ne hranim doar cu ele si sa le digeram complet. Din fericire.”