Nutriționistul Mihaela Bilic ne îndeamnă să mâncăm mămăligă. Iată de ce!

Nutriționistul Mihaela Bilic motivează, pe pagina sa de facebook, de ce e bine să înlocuim pâinea cu mămăligă.
„Pentru ca tot e la moda alimentatia fara gluten va sugerez mamaliga in loc de paine. Ca si faina, malaiul face parte din categoria glucidelor lente, contine amidon care se absoarbe treptat in sange si ne tine de foame 3-4 ore. Spre deosebire de painea proaspata care e facuta cu drojdie si fermenteaza, mamaliga nu baloneaza. In plus nu contine gluten, acea proteina din cereale care e tolerata mai greu de unele persoane.
In boabele de porumb exista multi carotenoizi (de unde si culoarea galbena) pigmenti din care se sintetizeaza vitamina A. Prin urmare mamaliga face bine la piele si la vedere iar continutul mare de fibre o recomanda pentru problemele de tranzit intestinal.
Ca si calorii o felie de mamaliga este echivalenta cu o felie de paine, adica 70-80cal. Desi 100g mamaliga au 70cal iar 100g paine au 230cal nu faceti greseala sa credeti ca mamaliga nu ingrasa. O felie de mamaliga e grea (are 100g) in timp ca felia de paine e usoara (25g) ceea ce face ca in final sa fie echivalente. Daca vorbim de mamaliga calda socotiti ca 3 linguri corespund unei felii.
Concluzia e ca mamaliga reprezinta o alternativa sanatoasa la paine si ne scapa de balonari. Dar de ingrasat, ingrasa la fel”, a scris Bilic, pe pagina de socializare.

Cristina Matei, AMPress