O fetiţă de 4 ani a orbit din cauza gripei

Copila în vârstă de patru ani a fost la un pas de moarte când s-a îmbolnăvit de gripă, iar într-un final şi-a pierdut vederea.

Jade DeLucia, o fetiţă în vârstă de patru ani din Iowa, SUA care nu a fost vaccinată împotriva gripei, a contractat virusul gripal chiar înainte de Crăciun, iar starea copilei s-a deteriorat rapid, relatează CNN.
Părinţii ei s-au alarmat când au găsit-o într-o dimineaţă zăcând în pat, în stare de inconştienţă, cu febră foarte ridicată. Părinţii şi-au dus imediat fiica la spital, iar când au ajuns copila a început să aibă convulsii. Medicii au decis să o transfere de urgenţă la un spital mai mare care se afla la peste 120 de kilometri distanţă.

În ziua de Crăciun părinţii fetei au primit o veste devastatoare, virusul gripal afectase sever creierul copilului lor. Medicii le-au transmis părinţilor că e posibil ca fiica lor să nu-şi mai revină niciodată din starea de inconştienţă, iar dacă se va trezi, va rămâne cu sechele permanente.

Distribuie prietenilor

În ajunul Anului Nou fetiţa era tot în stare de inconştienţă, iar medicii au dat diagnosticul final, copila suferea de un tip de encefalopatie cauzat de infecţia virală. Boala este foarte rară, mai ales în cazul copiilor, iar potrivit unui studiu trei din cei patru copii care sufereau de o astfel de afecţiune au murit din cauza complicaţiilor.

Fetiţei i s-a administrat un tratament cu steroizi care a început să dea rezultate, iar în zilele urmatoare copilul şi-a revenit. Cu toate acestea virusul gripal a afectat o parte a creierul responsabil cu vederea şi prin urmare fetiţa a rămas oarbă, scrie Mediafax, potrivit digi24.ro.

Medicii consideră că dacă peste şase luni nu-şi va recupera vederea, atunci ea va rămâne permanent cu acest handicap.
De asemenea micuţa ar putea suferi de probleme cognitive şi de dezvoltare, cum ar fi capacitatea de a învăţa.
Părinţii fetei îndeamnă pe ceilalţi părinţi să-şi vaccineze copiii.