”Oțetul celor patru hoți” – Rețeta minune pentru imunitate

Oțetul este un ingredient prezent în orice bucătărie. Mai puțină lume cunoaște calitatea sa vindecătoare. ”Oțetul celor patru hoți” preparat în vechime în Franța este imbatabil pentru imunitate. Află cum să-l prepari și tu!
Legenda despre ”Oțetul celor patru hoți”
În timpul Renaşterii, ciuma băntuia prin Franța și nu numai. Epidemia secera nemilos și lăsa sate și orașe depopulate. Niște personaje misterioase au reușit să scape de boală. Erau niște tâlhari care jefuiau casele celor morți sau muribunzi și care nu se molipseau. Când au fost prinși, au dezvăluit secretul, sperând că vor fi iertați. Foloseau un oțet aromat care conținea cantități mari de usturoi.

Cum prepari acasă ”Oțetul celor patru hoți”
Ai nevoie de o lingură de frunze de salvie, o lingură de flori de lavandă, o lingură de frunze de rozmarin, o jumătate de linguriță de frunze de cimbru uscate și mărunțite, o jumătate de linguriță de boabe de piper, 450 ml oțet de mere făcut în casă. Plantele se pun într-un borcan mare de murături. Se adaugă oțetul încălzit la aproximativ 40-50ºC. Acoperă borcanul cu o hârtie, după care pune capacul. Se lasă să stea timp de patru săptămâni. Se strecoară și se pune într-o sticlă curată. Se depozitează ferit de lumină și căldură. Se poate folosi și pentru salate. E delicios.

Sursa – libertateapentrufemei.ro