• Home
  • Sănătate
  • Pericolul din spatele porumbului fiert. Avertismentul unui reputat medic infecționist

Pericolul din spatele porumbului fiert. Avertismentul unui reputat medic infecționist

porumb fiert cc917feb0541cb 1

Carmen Dorobăț, reputat medic infecționist, trage un semnal de alarmă în această perioadă cu privire la consumul de porumb fiert.

Un produs extrem de căutat pe final de vară, porumbul fiert poate cauza probleme, insistă medicul.

În context, medicul infecționist ne spune la ce să fim atenţi atunci când cumpărăm porumb fiert.

„Dacă vedem că este o persoană la care igiena mâinilor lasă de dorit, nu are șervețele, nu are condiții să se spele pe mâini, dacă recipientul nu are tot ce îi trebuie, trebuie să avem rețineri.

Să preferăm să cumpărăm din piață și să îl preparăm acasă, dar dacă nu avem timp, să îl cumpărăm din locuri care sunt controlate din punct de vedere medical.

Porumbul poate duce la toxiinfecție alimentară pentru că tot ceea ce este aliment și tot ceea ce nu respectă condițiile de igienă, poate să aibă o încărcătură bacteriană care să determine toxiinfecție alimentară”, susține Carmen Dorobăț, potrivit gandul.ro.

Parteneri