• Home
  • De la prieteni
  • Petrutza Petruta: Bună dimineața! Dumneavoastră scrieți excepțional la orice oră din zi

Petrutza Petruta: Bună dimineața! Dumneavoastră scrieți excepțional la orice oră din zi

petruta 2

Bună dimineața! Dumneavoastră scrieți excepțional la orice oră din zi, dar scrierile din zori în care ca un orologiu care ticăie ordonat ne anunțați că ziua ne-a bătut în ferestrele casei și a dat drumul luminii să o pătrundă, îmi lipsesc. Și rețeaua Facebook are complotul ei și nu îmi mai apare ceea ce scrieți și atunci răspunsul tace.

Tăcerea o avem în noi. Se apropie Crăciunul și cred că sufletul se odihnește în așteptarea Nașterii Domnului și de aceea oamenii devin mai tăcuți.

Porcul a devenit istorie. Carnea bună pe care râtanul din gospodărie ne-o oferea în urma sacrificării lui a fost înlocuită cu carnea fără niciun gust vândută în măcelarii. De ce să ne mirăm? Am devenit piață de desfacere pentru produsele altora… Agricultura zero, pesta porcină, condiționarea tăierii porcului, au construit pas cu pas drama țăranul român care s-a lăsat de creșterea porcului în ogradă.

Floarea aceasta a virusului își face treaba mai departe chiar dacă omenirea o amenință cu vaccinul. Viețile oamenilor au devenit bunuri personale pe care trebuie să le păzească cu armele proprii. Libertatea se zbate într-o colivie care ține ușa încuiată fals. Cel care evadează poate să plătească cu viața.

Pandemia are planul ei și nu pleacă până ce nu o să fie pusă la zid și ciuruită de gloanțele celor care au creat-o. Vaccinul este pus pe piață pentru a umple buzunarele largi ale unora… iar oamenii au ajuns victimele colaterale ale socotelilor acestora.

Eu doar le bat acelor persoane obrazul spunându-le: Măi nemernicilor, viața nu ne-ați dat-o voi și nu aveți dreptul să ne-o luați. Bunicii noștri, părinții, frații, surorile, prietenii aveau povestea lor scrisă de soartă la care cuprinsul a fost înlocuit cu încheierea.

La voi banii spală conștiința iar nouă dorința de viață ne ia libertatea. Să vă fie rușine!
Azi zâna bună a mea a plecat cu toporul să taie copacii cuvântului pentru că este într-o zi mai puțin bună.

Să aveți o zi în care toporul muțeniei să nu reteze cuvintele și să vorbiți prin scris pentru că scrierile dumneavoastră sunt așteptate de cititori.

Parteneri