Petrutza Petruta: Buni zori, prietene! Mereu există ceva de făcut…

Buni zori, prietene! Mereu există ceva de făcut… Părinții și școala trebuie să facă! Dacă te așezi într-un colț al existenței și doar observi degradarea acestei laturi tinere a societății condusă de telefoane smart, tik-tok și vloggeri poți să fii un fin analist al celor pe care le vezi, dar rolul de educator îl au cei pregătiți să-i învețe pe copii și tineri. Școala trebuie să își îndeplinească rolul de formator al celor care au căzut în plasa unor valori false între care nu îi mai găsim pe: Decebal, Traian, Brâncuși, Eminescu și alte valori certe ale acestui popor.

Trecutul este șters de prezentul care nu mai ține seama de el și este uitat într-un viitor apropiat de cei a căror educație este făcută cu telefonul mobil. Și eu observ oamenii și nu îi mai văd pe ei, văd niște roboți conectați la telefonul mobil.

De ce să ne mirăm că tinerele au organe masculine atașate de limbaj și că au fost crescute să dezvolte ură față de cei năpăstuiți de soartă? De ce să nu fie ochii răi și tulburi dacă ei oglindesc nimicnicia unor suflete goale?

Distribuie prietenilor

Așa expirate cum sunt, generațiile trecute au rădăcini adânc sădite în pământul neamului românesc care se trage din daci și romani, care este oglindit în poezii inegalabile de geniul poeziei românești și este dus la infinit de coloana celui a fost sculptorul sufletului românesc.

Educația este cea care trebuie să facă ca acești tineri să aprecieze trecutul pentru că pagina albă a viitorului nu poate să fie scrisă dacă prezentul va fi o istorie de care oamenilor le va fi rușine.

Să aveți o zi plină de răspunsuri și de reușite pentru că eu cred că de aceea sunteți în București.