• Home
  • De la prieteni
  • Petrutza Petruta: La taraba cu iubire nu a venit nimeni pentru că iubirea nu e de vânzare

Petrutza Petruta: La taraba cu iubire nu a venit nimeni pentru că iubirea nu e de vânzare

petruta 2

Buni zori! La taraba cu iubire nu a venit nimeni pentru că iubirea nu e de vânzare … Nici troc cu poeme nu puteți face.

Poezia este frumoasă prin sentimentele pe care le dezvoltă în cititor: Iubire pentru cel care se dăruiește pe sine și pe îngerul său pentru a face o lume mai bună, speranța că într-un mâine apropiat mila o să îndrepte soarta strâmbă și bucuria că într-un colț al pieței există doi făuritori de vise care vor să vândă credință.

Eu spun că în această lume ideea de a dărui pământului iubire este privită ca o nebunie. Lumea ar trece pe lângă vânzătorul de iluzii și ar spune:”Omule, du-te și te culcă! Trezește-te în lumea de azi în care oamenii sunt hiene la pândă. Pământul a devenit raiul unor afaceriști care nu au mamă, nu au tată, au doar buzunare.”

Oamenii, cei adevărați ca dvs., s-au împuținat, iar cei care au rămas sunt încovoiați de ziua de mâine în care nu au căldură, nu au mâncare și aerul pe care îl respiră este filtrat de o mască.

Cei care ar trebui să facă ceva pentru truditorii datorită cărora ei sunt ghiftuiți sunt meșteri în scuze și în aruncarea gunoiului sub preșul altora.
Păstrați-vă îngerul, el este paza și securitatea omului de bine. Aripile lui nu au fost întinate cu negreala acestei lumi.

Să aveți ziua frumoasă ca arborii care înfloresc în iarnă doar în sufletele noastre pline de căldură.

Parteneri