AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Plămânul trebuie tratat împreună cu intestinul gros. Semnele pe care nu trebuie să le neglijăm

 

În medicina tradițională orientală, plămânii (sistemul respirator) se află în aceeași lojă energetică cu intestinul gros (loja Metal). Aceasta înseamnă că există o strânsă legătură între plămâni și intestinul gros. O bună sau proastă funcționare a unuia va influența activitatea celuilalt. Cu alte cuvinte, dacă există o problemă pe meridianul Plămân, în scurt timp va apărea o problemă și pe meridianul Intestin gros și invers. Deci, nu putem trata eficient plămânul, dacă nu tratăm – echilibrăm și intestinul gros. Există o legătură și între mucoasa digestivă și mucoasa bronșică, respiratorie. Să nu uităm că tractul respirator se întrepătrunde cu cel digestiv. Am tratat de multe ori în practica mea medicală alergii respiratorii sau cutanate (de reținut că la nivelul pielii se observă dezechilibrele respiratorii), curățând mai întâi tubul digestiv de paraziți intestinali.

O bună parte dintre cei cu infecții respiratorii au descris la debutul bolii existența unui scaun moale sau diareic, care nu i-a deranjat foarte tare. În momentul în care s-a dezechilibrat flora intestinală, este numai o chestiune de timp să se ajungă și la dezechilibrul plămânilor.

Factorii care afectează preferențial loja Metal (Plămân – Intestin gros) sunt:
* Ca factor alimentar – gustul picant. Când apare o dorință mare de alimente picante, ne putem gândi la un dezechilibru.
* Ca factor psihic – anxietatea, melancolia, tristețea, supărarea și grijile. Acum înțelegeți de ce anxietatea și grijile legate de îmbolnăvire ne pot șubrezi și mai mult organele afectate de virus, creându-i acestuia cale liberă de a pătrunde în organism.
* Ca factor fizic – uscăciunea mucoaselor, care trebuie evitată. De aici și recomandările legate de hidratare. O mucoasă uscată este o mucoasă cu imunitate scăzută și mai predispusă de a se infecta, de a favoriza infecția și înmulțirea factorilor patogeni (bacterii, viruși).
Urmările stresului (panica) la acest nivel, al meridianului Plămân – Intestin gros: crize de astm, enterite, colită ulceroasă.Urmările stresului (panica) la acest nivel, al meridianului Plămân – Intestin gros: crize de astm, enterite, colită ulceroasă.

Semnele afectării plămânului sunt: fatigabilitate fizică și psihică, tristețe, modificarea timbrului vocii, tuse, transpirație.

Semnele afectării intestinului gros sunt: diaree sau constipație, însoțite de tulburări hidroelectrolitice; manifestări la nivelul anusului sau ano-rectale; asocierea cu tulburări urinare.
Toate acestea pot determina o modificare a stării generale.

Manifestările psihice pot fi cauzate de o insuficiență energetică la nivelul meridianului Plămân – Intestin gros (plâns ușor, intrăm cu gândurile în ireal – stare de reverie și contrarietate la lucruri mărunte) sau pot fi cauzate de un exces energetic la acest nivel (melancolie, scade bucuria de a fi, obsesii pentru viitor, gelozie și chiar tendință de suicid).

Sfaturi pentru starea de echilibru a plămânilor și intestinului gros
Pentru a păstra echilibrul organismului, care se va reflecta la nivelul plămânilor și intestinului gros, este importantă alimentația, hidratarea, oxigenarea organismului.

Evitați supraalimentația frecventă pe stres (bulimie pe stres și anxietate), excesul de proteine animale, conservele și alimentele intens procesate industrial, cu mulți coloranți și aditivi alimentari. Toate acestea vor face ca organismul să trebuiască să neutralizeze toxinele din alimentația noastră și energia va fi direcționată în acest sens și mai puțin pentru apărarea imunitară – lupta cu virușii sau alți agenți patogeni. Deci, alimentația trebuie să fie cât mai ușoară.

Puteți apela la probiotice pentru a reface flora intestinală și implicit a susține imunitatea. Alimentele care conțin probiotice sunt zeama de varză, gogonelele (acestea conțin și o cantitate mare de vitamina C naturală).

Puteți folosi ceaiuri sau tincturi pentru buna funcționare a intestinelor în afecțiuni respiratorii, cum ar fi: anason, chimen, fenicul, busuioc, coriandru, mușețel, salvie.

Continuarea pe suntsanatos.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!