• Home
  • Sănătate
  • Planta cunoscută ca laptele Fecioarei Maria regenerează ficatul, bila, protejează de cancer având proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatorii

Planta cunoscută ca laptele Fecioarei Maria regenerează ficatul, bila, protejează de cancer având proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatorii

ciulin

Ciulinul de lapte este un remediu pe bază de plante derivat din planta de ciulin de lapte, cunoscută și sub numele de Silybum marianum.
Această plantă înțepătoare are flori mov distinctive și vene albe, despre care poveștile tradiționale spun că au fost cauzate de o picătură din laptele Fecioarei Maria care a căzut pe frunze.

Ingredientele active din ciulinul de lapte sunt un grup de compuși vegetali cunoscuți colectiv sub numele de silimarină.
Remediul este cunoscut sub numele de extract de ciulin de lapte. Extractul de ciulin de lapte are o cantitate mare de silimarina (intre 65–80%) care a fost concentrata din planta de ciulin de lapte.

Se știe că silimarina extrasă din ciulinul de lapte are proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatorii.
De fapt, a fost folosit în mod tradițional pentru a trata tulburările hepatice și ale vezicii biliare, pentru a promova producția de lapte matern, pentru a preveni și trata cancerul și chiar pentru a proteja ficatul de mușcăturile de șarpe, alcool și alte otrăvuri de mediu.

Ciulinul de lapte vă protejează ficatul
Ciulinul de lapte este adesea promovat pentru efectele sale de protecție a ficatului.
Este folosit în mod regulat ca terapie complementară de către persoanele care suferă de leziuni hepatice din cauza unor afecțiuni precum boala hepatică alcoolică, boala hepatică grasă nealcoolică, hepatita și chiar cancerul hepatic.
Este, de asemenea, folosit pentru a proteja ficatul împotriva toxinelor, cum ar fi amatoxina, care este produsă de ciuperca de moarte și este mortală dacă este ingerată.
Studiile au arătat îmbunătățiri ale funcției hepatice la persoanele cu boli hepatice care au luat un supliment de ciulin de lapte, sugerând că ar putea ajuta la reducerea inflamației hepatice și a leziunilor hepatice.
Deși sunt necesare mai multe cercetări cu privire la modul în care funcționează, se crede că ciulinul de lapte reduce daunele ficatului cauzate de radicalii liberi, care sunt produși atunci când ficatul tău metabolizează substanțele toxice.
Un studiu a mai constatat că poate prelungi ușor speranța de viață a persoanelor cu ciroză hepatică din cauza bolii hepatice alcoolice.
Poate ajuta la prevenirea scăderii funcțiilor creierului cauzate de vârstă

Ciulinul de lapte a fost folosit ca un remediu tradițional pentru afecțiuni neurologice precum Alzheimer și boala Parkinson de peste două mii de ani (13 Sursă de încredere).
Proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante înseamnă că este posibil neuroprotector și ar putea ajuta la prevenirea scăderii funcției creierului pe care o întâmpinați pe măsură ce îmbătrânești
În studiile pe eprubetă și pe animale, s-a demonstrat că silimarina previne deteriorarea oxidativă a celulelor creierului, ceea ce ar putea ajuta la prevenirea declinului mental
Aceste studii au arătat, de asemenea, că ciulinul de lapte poate reduce numărul de plăci de amiloid din creierul animalelor cu boala Alzheimer.

Mai mult pe doctorulzilei.ro

Parteneri