Procedura periculoasă la care recurg multe femei. Poate duce la CANCER OVARIAN

Foarte multe femei recurg la aceasta „procedura” deosebit de periculoasa care poate dubla riscul de dezvoltare al cancerului ovarian. Iata despre ce este vorba. Ultimele studii in domeniu arata ca obiceiul de a folosi dusul pentru spalari vaginale sau orice alt dispozitiv care se introduce in vagin poate duce la infectii de ciuperci, boala inflamatorie pelvina sau sarcini extrauterine.
Un profesor faimos de epidemiologie de la Universitatea din California, San Francisco, Joelle Brown, marturiseste ca stia de pericolul spalarii vaginale cu dusul, dar asocierea cu cancerul ovarian a fost chiar o descoperire socanta.
Un studiu din anul 2003 ce s-a facut asupra a 41 000 de femei cu varsta cuprinsa intre 35 si 74 de ani din Statele Unite si Puerto Rico a prezentat cum la numai cateva luni, in iulie 2014, se identificasera deja 154 de cazuri de cancer ovarian. Femeile erau complet sanatoase, dar toate isi faceau igiena intima cu dusul.
NOTA: Vaginul se curata singur prin secretiile pe care le produce in interior si orice alta sursa externa de curatare intervine cu modul sau natural de curatare.
Spalarea interna cu dusul cauzeaza cresterea bacteriilor, instalarea infectiilor cu ciuperci si, in plus, impinge bacteriile in sus catre uter, tuburi si ovare.

Sursa – doctorulzilei.ro