• Home
  • Sănătate
  • Prof. Adrian Streinu-Cercel: Primele semne care arată că am putea fi infectați cu Omicron

Prof. Adrian Streinu-Cercel: Primele semne care arată că am putea fi infectați cu Omicron

Deși restricțiile anti-COVID au fost eliminate, acest lucru nu înseamnă că pandemia s-a încheiat.
Varianta Omicron încă este dominantă, majoritatea cazurilor raportate fiind cauzate de această tulpină. Sigur, această tulpină a pus câteva semne de îngrijorare, dar specialiștii susțin că este mult mai blandâ, în comparație cu Tulpina Delta.

De asemenea, deși vaccinurile anti-COVID au avut o eficacitate redusă în fața variantei Omicron, acestea oferă, încă, o protecție semnificativă, de 94%.

Prof. Adrian Streinu-Cercel a arătat la Antena 3 care sunt principalele semne care ar putea indica o posibilă infecție cu Omicron.

„La nivelul studenților care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor.

Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice. Si un procent de 5% poate ajunge să fie un procent de boală severă respectiv critică care să ajungă la terapie intensivă”, a spus prof. Adrian Streinu-Cercel la Antena 3, potrivit doctorulzilei.ro.

Parteneri