• Home
  • Sănătate
  • Prof. Ciurea: Bătrânețea se pregătește din tinerețe

Prof. Ciurea: Bătrânețea se pregătește din tinerețe

vlad ciurea 1

Profesorul Vlad Ciurea spune că bătrânețea se pregătește din tinerețe. El are câteva sfaturi pentru a preveni tranziția spre bătrânețe cu dureri și cu medicamente. Medicul subliniază că ne putem pregăti din timp pentru bătrânețe, astfel încât s-o resimțim ca pe oricare altă etapă a vieții, nu neapărat ca pe o suferință.

Redăm îndemnul profesorului, publicat pe pagina sa de facebook:

„Bătrânețea se pregătește din tinerețe. Perfect adevărat!
Vin la consultație nenumărate persoane de vârsta a treia cu dureri în diferite puncte ale coloanei, mai ales în zona lombară și cervicală.
Sunt urmări ale muncii de ani de zile. Ale efortului. Dar… și ale lipsei de grijă față de propriul organism. Nu trebuie să ne mire și nici să ne supărăm pe cineva pentru asta. Eventual pe noi înșine, că nu am avut mai multă grijă de noi.
Este normal ca organismul să scadă în rezistență, nu doar în… grație, odată cu trecerea anilor. Dar e important cum scad toate acestea, pentru că de multe ori tranziția spre bătrânețe se face cu dureri și cu medicamente, prea multe medicamente… Nu este în regulă.

Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe:

Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare.
Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza. Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult. Odihniți-vă. Consumați alimente cât mai naturale. Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră. Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier. Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase!”

AMPress

Parteneri