A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Prof. Dănăilă: „Adevărata maladie Alzheimer începe devreme”. Atenție la aceste simptome!

1 2.031

Tulburările de memorie cauzate de Alzheimer sunt însoțite de tulburări de limbaj și comportament, bolnavii cu această afecțiune fiind incapabili să pregătească sau să așeze o masă.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Punerea unor obiecte în locuri bizare cum ar fi pieptenele în punga cu făină, depresia, confuzia și dezorientarea sunt alte simptome ale bolii pentru care nu există tratament. Se pot administra doar medicamente care controlează întrucâtva simptomele, însă s-a dovedit că în unele cazuri, nu sunt eficiente.

Academicianul Leon Dănăilă, unul dintre primii neurologi care a studiat această boală la noi, explică faptul că analizele de laborator pe care le-a făcut au arătat că la acești bolnavi se depun un fel de proteine care întrerup legăturile între celulele nervoase.

Depunerile împiedică circulația informației de la o celulă la alta și atunci omul nu mai știe cum să procedeze într-o situație sau alta.

”Acum 30 de ani a venit la mine un profesor de matematică și mi-a spus că atunci când trebuie să scrie formule pe tablă nu și le mai amintește. Avea 49 de ani și testele au arătat că are Alzheimer. Adevărata maladie Alzheimer începe devreme”, conchide academicianul.

Sursa – doctorulzilei.ro

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. constanta ciornovalic spune

    Buna ziua.Aceasta boala alzheimer poate fi prevenit? Exista un anumit mod de alimentatie,de gandire,de a constientiza de a pregati sau chiar a depasi aparitia bolii in sine? Mama mea are dementa senila.Isi uita prezentul,chiar si trecutul(mai traieste mama,tata…?) Cum sa speram la o vitalitate a creierului?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More