AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Prof. Dulcan: Aceste cuvinte vă programează negativ. Nu le rostiți niciodată!

Prof. dr. Constantin Dulcan a dezvăluit ce putem face pentru a ne menține tineri și sănătoși. Potrivit cunoscutului neurolog, cuvintele pe care le rostim ne programează.
Așa că e foarte important să nu ne concetrăm pe cuvinte negative.

”Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program. Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul “nu”, toate acestea ne programează pe negativ,” a explicat prof. Constantin Dulcan, potrivit doctorulzilei.ro.

Conform neurologului, e extrem de important să avem un moment de relaxare la mijlocul fiecărei zile.

”Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea.
Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie.

Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult.”

Dacă vă doriți să vă mențineți cât mai mult tineri, prof. Dulcan recomandă să vă faceți o imagine care vă corespunde vârstei care vă convine și încercați să o păstrați permanent în minte.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!