A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Prof. Dumitru Constantin Dulcan, despre coronavirus: „Suntem în al 12 -lea ceas. Dacă nu învățăm nimic din această experiență, al 13-lea ceas ne-ar putea fi fatal”

10 55.628

Referitor la pandemia generată de coronavirus, Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin – Dulcan spune că, dincolo de mijloacele recomandate de către medici, trebuie „să ne creștem capacitatea de apărare a organismului, adică imunitatea, pentru a deveni invulnerabili la acțiunea virusului”. Potrivit profesorului Dulcan, pentru aceasta „este obligatoriu necesar să ne controlăm tot ceea ce gândim si simțim!”

Redăm opinia Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin – Dulcan:


APRECIAZA ARTICOLUL !

„Suntem ceea ce gândim
Sunt rugat să îmi exprim o opinie despre pandemia cu Cornavirus.
În prezent, circulă în media o mulțime de păreri contradictorii care, in opinia mea, sunt mai degrabă expresii ale fricii, ale panicii care s-au extins în lumea întreagă.
Avem cu toții certitudinea uneia dintre cele mai dure experiențe pe care o trăiește omenirea, echivalentă cu psihoza unui război mondial.
Relativ la cele 2 ipoteze asupra originii acestui virus – naturală sau umană – nu avem suficiente argumente nici de o parte, nici de alta. Important este acum să stim ce trebuie să facem ca să ne salvăm!
Indiferent de originea sa, stim că virusul este o entitate biologică, dotată cu o inteligentă proprie, care pare să fie în competitie cu cea umană. Pentru moment constatăm că inteligenta virusului se află în avantaj, neputând însă să fie învinsă.
Rămâne un singur lucru de făcut dincolo de mijloacele recomandate de către medici: să ne creștem capacitatea de apărare a organismului, adică imunitatea, pentru a deveni invulnerabili la acțiunea virusului.
Tradus din termeni de fizică, înseamnă să ne creștem vibrația la un nivel mai inalt decât cel al virusului.
Stim acum, grație studiilor de laborator, că ceea ce gândim are o acțiune pozitivă sau nocivă asupra organismului, asupra mediului ambiant și cosmic, în funcție de vibrația proprie.
Vibrațiile joase emise de gândurile si acțiunile noastre ne-au scăzut imunitatea și ne-au făcut vulnerabili fața de o mulțime de agenti patogeni, aducându-ne unde suntem!
Cum trebuie să gândim ca să ne creștem imunitatea?
Este necesar ca, mai întâi, să ne învingem frica. Vibrația sa ne situează sub cea a virusului.
Este obligatoriu necesar să ne controlăm tot ceea ce gândim si simțim! Energia fricii să o transformăm într-una pozitivă, schimbând pur si simplu sentimentul de frică cu un altul de coloratură pozitivă: o amintire plăcută, trăită în trecut sau proiectată in viitor, o rugăciune, o meditație, o muzică preferată, o lectură plăcută.
Sentimentul de bucurie, de bună dispoziție, de recunoștință și de mulțumire pentru că încă existăm, are o chimie favorabilă sănătății.
In nicio clipă să nu rămânem acum descoperiți, copleșiti de tristețe, de frică, de slăbăciune în fata spectacolului funest la care asistăm.
Chiar izolati la domiciliu, putem să facem mișcare având la dispozitie o literatură bogată în acest sens.
Nu trebuie neglijată, de asemenea, igiena personală. Să nu uităm! Corpul nostru fizic este templul spiritului și mintea sănătoasă nu poate fi decât într-un corp sănătos.
Întrebat de discipolii săi, cum a vindecat un tânăr cu epilepsie, Iisus le-a răspuns: prin credință, rugăciune și post. In ciuda celor care pot fi sceptici la aceste sfaturi avem în clipa de față argumente științifice ferme, cu experiențe realizate de către oameni de știință. Aș cita ca exemple doar studiile efectuate la Universitatea Harvard și Institutul Inimii din California.
Este timpul să întelegem că am ajuns aici numai prin aroganța cu care am dorit să ne dominăm semenii, să-i denigrăm și să-i anihilăm.
Suntem în al 12 -lea ceas. Dacă nu învățăm nimic din această experiență, al 13-lea ceas ne-ar putea fi fatal.
Dumnezeu să ne ajute!”

Sursa – Centrul Metropolitan de Educație și Cultură “Ioan I. Dalles”

loading...
10 Comentarii
 1. RADU IOAN spune

  FELICITARI.EXTREM DE UTIL SI INCURAJATOR IN ACESTE VREMURI TULBURI.

 2. Nicoleta Anghel spune

  Sunt de acord cu domnul Dulcan frica vine de la diavol, iar noi suntem creatia lui Dumnezeu, deci trebuie sa avem incredere totala in El si sa nu né fie frica de nimic. Frica distruge imunitatea de care avem mare nevoie acum si nu né serveste la nimic, sa fim curajosi si pizitivi ca sa né creasca vibratia cum a explicat domnul profesor.

 3. Daniela Danila spune

  Recunostinta ?Respect?
  Cred ca niciuna din cele două nu sunt suficiente pentru aceasta minune de suflet!
  Sunt oameni in fata cărora te simti atât de mic si de neînsemnat ….
  Sunt fericita ca inca mai sunt in tara mea oameni pe care pot sa spun ca ii ador.
  Si unul dintre ei este profesorul Constantin Dulcan!!!
  Multumesc,cu recunostinta🙏🙏🙏🙏

  1. Bujor Catalina spune

   Domnule Profesor, sunteți minunat , iar eu nu pot decât sa ma înclin in fata dumneavoastră . Mi-ați fost alături intr-un moment de răscruce in viața mea, prin intermediul cărții Mintea de dincolo ,iar acum , intr-un nou moment greu, tot alături îmi sunteți ! Va mulțumesc

 4. Ciprian Laurențiu Crișan spune

  au fost aâat de multe ”al 13-lea ceas”, de când e pământul pământ, și lumea a trecut cu brio și fără vibrații înalte, gânduri pozitive, și fără imunitate…evoluție se numește aceasta și adaptare.

 5. Valentin Stanescu spune

  Forfota

  Învierea fiicei lui Iair
  „Şi când s-a întors Isus,
  gloata l-a primit bine căci toţi îl aşteptau”
  Luca 8. 40

  Forfotă e-n lumea toată… şi sărmanul şi bogatul
  se ascund între pereţi să nu prindă guturaiul
  ce nu vede şi nu ştie cine-i sluga, împăratul,
  el loveşte-n tot ce prinde, lumii-ntregi îi stinge graiul.

  Iar cămările sunt pline cu mâncare felurită,
  se-ngrozesc şi se distrează urmărind televizorul
  sau tableta, telefonul – lumea pare mai unită.
  Toţi aşteaptă relaxarea, dar nu-¬şi schimbă viitorul…

  Unii cred că este semnul, un îndemn fără cuvinte
  şi-şi fac cruce azi şi mâine implorând divinitatea,
  ca apoi să uite totul, reluând ce-a fost-nainte…

  Prea puţini se izolează de microbii lor din gânduri,
  de invidie, de ură, ce le sfarmă sănătatea…
  Cine-s cei ce-l mai aşteaptă, smeriţi, aşezaţi în rânduri ?

  06.04.2020

 6. iacob spune

  Bună ziua!
  Cred că oamenii cu frica de Dumnezeu au să supraviețuiască şi acestui virus dar fiecare dintre noi mai avem încă multe de învățat.E adevărat că de la revoluție încoace noi, românii, nu ne-am mai confruntat cu un fenomen de o asemenea amploare şi lipsa de coordonare în gestionarea unei astfel de situații este de-nțeles chiar dacă o disciplină intelectuală pentru găsirea soliției optime ar fi de dorit. Sunt foarte multe date pe teren ce aşteaptă încă a fi înregistrate şi prelucrate în speranța descoperirii unui antidot – din păcate,până acum,fără succes. Mulțumim domnului profesor atât pentru „ceasul deşteptător” cât şi pentru îndemnul de a alege calea cea dreaptă în lupta cu acest subversiv personaj pe care, tot din păcate, prea puțini îl cunoaştem cu adevărat şi, dacă bunul Dumnezeu va îngădui, bunele intenții ( şi nu numai) ne vor conduce către rezultatul mult aştepat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult