AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Râzi în hohote pentru a-ţi vindeca inima! Ce recomandă un cardiolog pacienţilor săi

Poate ca pare greu de crezut, dar un doctor din America a descoperit solutia pentru vindecarea problemelor cardiace. Dupa spuselele doctorului Michael Miller tot ceea ce ai nevoie este sa razi din tot sufletul!

“Atunci cand vine cineva la mine si imi spune ca tocmai a suferit episod cardiac mai putin fericit, il sfatuiesc sa mearga acasa si sa rada pana ii dau lacrimile”, adauga, el insusi amuzat, doctorul Miller, potrivit suntsanatos.ro.

“Vedeti voi, este nevoie de mai mult decat dieta, sport si un nivel scazut al colesterolului, pentru a mentine inima sanatoasa si a scapa de boli.”

Ultimele cercetari in domeniu arata ca stresul si imposibilitatea de a lupta impotriva lui, contribuie serios la bolile de inima. De exemplu, un studiu care a implicat aproximativ 250.000 de oameni a aratat ca anxietatea este asociata cu o crestere de aproximativ 26% a bolilor de inima, intr-un interval de 11 ani.

Furia si ostilitatea ocupa primele pozitii, in randul emotiilor care pot contribui la declansarea bolilor coronariene. Cercetatorii de la Facultatea de Medicina Harvard au observat ca mai bine de 40% dintre pacientii care au suferit un atac de cord sufereau din pricina stresului si a furiei, cu cel putin un an inainte de nefericitul eveniment. Alti 8% dintre oameni au declarat ca au fost foarte furiosi cu aproximativ doua ore inainte sa faca atacul de cord, fapt care demonstreaza stransa legatura dintre emotii si starea noastra de sanatate.

“Pe de alta parte, emotiile pozitive si o stare de spirit optimista demonstreaza ca avem capacitati innascute de a ne vindeca singuri. In cei 25 de ani de cand sunt cardiolog, am tratat nenumarati pacienti si am vazut multe cazuri. Nu am putut sa nu remarc impactul urias pe care il au asupra noastra urmatoarele stari de spirit si sentimente ca: optimismul, increderea in sine, rasul, activitatile sociale, relaxarea, etc. Toate acestea ne ajuta sa ne vindecam inima si nu numai,” a mai spus Dr Miller.

Razi din tot sufletul
Oricat de ciudat ar parea, fa acest lucru, fara sa mai stai pe ganduri. Atunci cand razi pana te doare burta (la propriu) eliberezi endorfine, acestea activand receptorii care activeaza la nivelul vaselor sangvine producerea oxidului nitric. Aceasta substanta este cu adevarat miraculoasa, in contextul in care cauzeaza dilatarea vaselor de sange, creste de asemenea fluxul sangvin, reduce inflamatia vasculara si promoveaza colesterolul “bun” si scade riscul de a dezvolta cheagurile de sange.
“La inceput, echipa mea a observat ca aproape 40% dintre oamenii care suferea de probleme ale inimii ( si pe care i-am monitorizat) nu prea aveau tendinta de a folosi umorul in situatii inconfortabile, spre deosebire de oamenii care nu aveau probleme cardiace. In alt studiu, am observat ca oamenii care se uitau la un videoclip sau un film stresant, cu conotatii negative, erau afectati din pricina acestui aspect, iar vasele lor de sange se rastrangeau cu aproximativ 50%. Pe de alta parte, oamenilor care s-au uitat la clipuri amuzante li s-au dilatat vasele de sange cu aproximativ 22%. Dupa mai bine de un sfert de ora de ras, pacientii care au participat la studiu au putut sa remarce beneficiile, iar organismul lor s-a comportat ca si cum ar fi primit o doza sanatoasa de exercitii fizice”, a mai declarat doctorul.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!