Remedii naturale care te ajută să-ți reglezi tiroida, pentru slăbi rapid

Tiroida este considerată ”bateria” întregului nostru corp. Funcționarea hormonilor tiroidieni este extrem de importantă pentru metabolismul fiecărei celule din organism, inclusiv a creierului. Hipotiroidismul apare atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni pentru a regla diverse funcții necesare organismului.

Unul dintre efectele hipotrisoidismului este încetinirea metabolismului care duce la acumularea kilogramelor în plus și oricâte eforturi am face, nu reușim să slăbim.

Tiroida este responsabilă pentru o mulțime de lucruri. Reglează metabolismul, te ajută să menții o greutate sănătoasă, te menține energic, echilibrează starea de spirit, te ajută să dormi bine și sa ai o digestie buna.

Distribuie prietenilor

Modalități naturale de a reseta tiroida

consumați alimente bogate în calciu: urdă, brânză, cașcaval;
evitați glutenul și cazeina
consumati alimente bogate în fier: organe de pasăre, ficat;
consumați pește
detoxifiați organismul de metale grele
verificați dacă nivelul de iod este normal
scoateți din dietă zaharurile
consumați ulei de cocos
mâncați alge și fructe de mare
optimizați nivelul de vitamina A, D și K2
evitați soia

Coada-şoricelului pentru hipotiroidie
În caz de hipotiroidie se recomandă infuziile din coada-şoricelului şi creţişoară. Acestea sunt recunoscute pentru că reglează funcţiile tiroidei.
Cele două plante se combină şi din acest amestec se adaugă o linguriţă în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţa şi una seara, cu jumătate de oră înainte de masă.

Ceapa, bună, dar cu măsură!
Tot în tratamentul naturist al hipotiroidiei intră şi ceapa şi usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de ştiut că cele două legume prezintă contraindicaţii importante.
Astfel, ceapa şi usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrită hiperacidă, dar şi mamelor care alăptează.

Algele cresc secreţia de hormoni
Dintre toate algele marine, cea brună este cea mai indicată pentru stimularea secreţiei de hormoni tiroidieni. Ea se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două-trei linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.

Uleiuri esentiale de levantica si rozmarin
Au proprietati similare hormonilor si completeaza efectele algelor, utilizate pe cale externa. Datorita puterii de penetratie prin peretii tegumentari, joaca un rol de suport pentru principiile terapeutice ale algelor. Se utilizeaza atat in forma externa, prin aplicare de cataplasme (in combinatie cu algele brune), cat si in forma interna – 3,4 picaturi din fiecare dizolvate in putina apa calda, miere sau ulei neutru, cu 20-30 minute inaintea meselor principale.
Acest remediu combate anumite tulburari specifice hipotiroidiei, cum sunt neurastenia, disfunctiile renale sau tulburarile de apetit.

Mai mult pe doctorulzilei.ro