Remedii naturiste contra acidității stomacale

aciditate 1

Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație neplăcută cu care se confruntă multe persoane. În aproape toate cazurile, această tulburare apare atunci când acidul gastric se deplasează în sus prin sfincterul care separă stomacul de esofag, datorită faptului că acesta nu este închis complet sau deoarece există un anumit tip de presiune în stomac.
Simptomele acidității stomacale includ un gust acru sau amar care apare în gât și o senzație de arsură în piept.

Printre factorii care pot declanșa această problemă se numără:

– Consumul mâncărurilor prea abundente și copioase;
– Un exces de greutate corporală;
– Obiceiul nociv de a fuma,
– Perioada de sarcină în cazul femeilor.

Iată câteva remedii naturiste pe care e bine să le puneți în aplicare dacă vă confruntați cu neplăcerile cauzate de aciditatea stomacală:
1. Apă
Ca primă măsură contra acidității stomacale, beți un pahar de apă (preferabil pură, de izvor sau filtrată). Acest lichid va ajuta la diluarea acidului și va facilita funcționarea corectă a stomacului.

2. Bicarbonat de sodiu
Această pulbere albă se găsește foarte ușor, este ieftină și este bine să o aveți mereu la îndemână pentru că are o mulțime de întrebuințări folositoare. Bicarbonatul de sodiu, printre altele, este recomandat datorită proprietăților sale alcaline care ajută la neutralizarea acidității stomacului și a corpului în general.
Ingrediente:
– O linguriță de bicarbonat de sodiu (4,6 g)
– 1 pahar de apă (200 ml)
Preparare:
– Diluați lingurița de bicarbonat de sodiu în paharul de apă și beți lichidul încet, pentru a elimina această problemă.

3. Suc de cartofi
Compușii activi din cartofi ajută de asemenea la neutralizarea acidului stomacal și reglează producția de sucuri gastrice pentru a combate senzația de arsură și probleme precum gastrita.
Preparare:
Extrageți o lingură de suc de cartofi (puteți să dați un cartof crud pe răzătoare și apoi să-l storceți), diluați-l cu apă și consumați-l după ce ați consumat o mâncare grea.

4. Ghimbir
Ghimbirul este un condiment apreciat încă din antichitate datorită multiplelor lor proprietăți digestive. În cazul în care vă confruntați cu aciditate stomacală, ghimbirul este un remediu eficient datorită efectului său alcalin care reglează pH-ul din stomac prin controlarea compușilor acizi.
Ingrediente:
– O linguriță de ghimbir ras (3 g)
– O cană de apă (250 ml)
Preparare:
– Puneți apa la încălzit, iar când ajunge la punctul de fierbere, adăugați lingurița de ghimbir ras.
– Lăsați să se infuzeze timp de 10 minute, strecurați infuzia, iar apoi consumați.

5. Infuzie de anason
S-a demonstrat că anasonul este un bun remediu natural pentru a reduce aciditatea stomacală și toate simptomele sale; totuși, trebuie luat în considerare faptul că anumite persoane sunt alergice la compușii săi activi.
Ingrediente:
– 2 lingurițe de anason (6 g)
– 1 cană de apă (250 ml)
Preparare:
Puneți apa la încălzit, iar când ajunge la punctul de fierbere, adăugați două lingurițe de anason. Luați de pe foc, lăsați să se infuzeze timp de 10 minute, iar apoi consumați.

6. Oțet de mere
În ciuda faptului că acest ingredient conține acizi, atunci când este consumat și ajunge în organism, oțetul de mere are un efect alcalin care poate reduce aciditatea.
Ingrediente:
– 1 lingură de oțet de mere (15 ml)
– 1 pahar de apă (200 ml)
Preparare:
Este suficient să diluați o lingură de oțet de mere într-un pahar de apă și să-l consumați imediat după ce ați servit o masă copioasă.

7. Suc de aloe vera
A avea o plantă de Aloe Vera în casă înseamnă să aveți oricând la îndemână unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea diferitelor boli sau tulburări. În acest caz, gelul de Aloe Vera acționează precum un tonic stomacal, ideal pentru reglarea acidității și îmbunătățirea digestiei alimentelor. Extrageți două linguri de gel 100% organic și adăugați-l în sucurile preparate în casă sau consumați-l ca atare.

Continuarea pe suntsanatos.ro

Parteneri