A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Sănătate. Avantajele celor care se trezesc devreme

0 542

Persoanele care se trezesc dis de dimineata pot scapa de multe probleme, inclusiv cele de sanatate.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Trezitul devreme scade riscul aparitiei diabetului si a sindromului metabolic. În cadrul unui studiu în care au fost implicati coreeni de varsta mijlocie a fost descoperit ca persoanele care se trezesc tarziu risca sa sufere de diabet sau sindromul metabolic. Sindrom care poate duce la declansarea bolilor precum cele cardiace.

Vei fi mai fericit. În cadrul unui studiu din 2012 a fost descoperita tendinta oamenilor care se trezesc devreme de a fi mult mai fericiti cu propria persoana. Autorul studiului sugereaza ca expunerea la razele solare ale diminetii ar putea avea un efect asupra starii.

Scaderea indicelui masei corporale. În cadrul unui studiu din 2016 în care au fost analizate aproape 90.000 de persoane au fost testate genele care influenteaza cronotipul. Studiul publicat în revista ,,Nature Communications” a descoperit o legatura între trezitul devreme si scaderea indicelui masei corporale.

Sanatatea mintala ar putea fi influentata pozitiv. În randul adolescentilor, cronotipul tarziu este asociat cu depresia si simptomele asociate afectiunii, conform unui studiu din 2016.

Sursa – sanatate.bzi.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More