Scapă de depresie cu Vitamina B12

 

Depresia este o afectiune care trebuie luata serios in calcul cand vorbim despre alimentatie si stilul de viata, in general. Este rezultata de dezechilibrul chimic si de comportamentul anormal al neurotransmitatorilor din creier.

Evident, depresia este cauzata si de factorii ambientali, de emotiile puternice si poate fi ereditara. Un studiu publicat de Mayo Clinicc arata ca depresia poate fi accentuata de lipsa vitaminei B.

Distribuie prietenilor

Vitamina B12 este o arma puternica impotriva anemiei. Desi este hidrosolubila, ea se poate acumula si in ficat, rinichi sau splina. Cu toate acestea, cantitatea de vitamina B acumulata in aceste organe nu are un efect toxic, deci nu dauneaza in niciun fel.

De unde poti procura vitamina B12?

Aceasta vitamina se gaseste cu precadere in produsele animale. Vitamina B12 o poti lua consumand carne de pui, de vita, lapte, oua, somon, ton. Cantitatea zilnica necesara de vitamina B12 pentru un adult este de 2,4 mcg.

Cel mai important organ cand vorbim de procurarea acestei vitamine este creierul. B12 joaca un rol important in functionarea sistemului nervos si ajuta la formarea tecii de mielina care inveleste fibrele nervoase. Acestea sunt extrem de importante pentru transmiterea de impulsuri nervoase in tot corpul.

Vitamina B12 este esentiala pentru acuitatea simtului tactil si auditiv. Este responsabila de perceptia durerii si pentru sporirea capacitatii de invatare. Mai mult, aceasta vitamina participa la procesul de regenerare celulara, la sinteza ADN-ului, a fierului, a vitaminei C chiar.

Sursa – sanatate.bzi.ro