Scorţișoara întârzie îmbătrânirea, tratează diabetul și ajută la slăbit. Află și ce alte beneficii extraordinare mai are

Scortisoara măcinată, sub formă de baton sau ca ulei esenţial, stimuleaza memoria, incetineste caderea parului şi ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti ne mentine tineretea si combate stresul. Recent s-a descoperit ca scortisoara echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol important în prevenirea diabetului.

Scortisoara nu numai că ne încântă papilele, dar are si un rol important în sănătatea noastră. Scoarta de scorţişoară se găseşte în mai multe soiuri, dar cea care ne interesează este scortisoara de Ceylon. Cunoscută încă din antichitate, scorţişoara de Ceylon uimeste cu proprietăţile sale benefice asupra sanatatii si frumusetii oamenilor. Virtuţile sale sunt lăudate atât în lupta împotriva diabetului cât şi ca ajutor pentru persoanele care ţin regim, sau pur şi simplu în banalele stări gripale.

În Evul Mediu se folosea în toate sosurile şi se regăsea în majoritatea reţetelor, atât dulci cât şi sărate. Deja era folosită pentru parfumarea vinului sau pentru tratarea infecţiilor din timpul iernii şi a fost încercată în chiar in contracararea marilor epidemii. I se cunoşteau proprietăţile antimicrobiene şi i se descopereau virtuţile în ameliorarea glicemiei.

Distribuie prietenilor

Scorţişoara trateaza diabetul
Numeroase studii facute in laboratoarele unor universitati de prestigiu arata că scortisoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2. Ea conţine care echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol în prevenirea diabetului. Testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei post-prandiale (după masă) la pacienţii care consumau un gram de scorţişoară pudra pe zi timp de cel puţin o lună. Este, deci, recomandată diabeticilor şi pot folosi fără rezerve acest condiment milenar.

Scortisoara stimuleaza memoria
In afara de respiratia proaspata si gustul placut, guma de mestecat cu aroma de scortisoara are si un beneficiu mai putin cunoscut: stimuleaza memoria.
Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat guma cu aroma de scortisoara au avut rezultate mai bune la testele de memorie decat cei care au mestecat guma cu alta aroma sau nu au folosit deloc guma.

Scorţişoara ajuta in lupta cu kilogramele in plus
Observând beneficiile scorţişoarei în diabet, a fost uşor să se extrapoleze şi să se spună: „De ce să nu încercăm virtuţile scorţişoarei şi la persoanele care doresc să piardă în greutate?”. Prin urmare, s-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puteţi adăuga şi o picătură de ulei de scorţişoară şi o picătură de ulei de portocală sau mandarină. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

Antioxidantii din scortisoara impotriva imbatranirii si stresului
Scortisoara se clasează printre alimentele ce conţin cei mai multi oxidanţi. Scortisoara ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite. Există suplimente alimentare sub formă de capsule cu scorţişoară care sunt foarte uşor de folosit.

Efectele scorţişoarei impotriva microbilor
Foarte cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar. Scortisoara ajută cu succes la înlăturarea frisoanelor, iar combinata cu miere de albine, scortisoara e un aliat pretios in lupta cu raceala si gripa.Uleiul esential de scortisoară are efect asupra a 99,99% dintre microbi, fiind eficient chiar şi asupra celor rezistenti la antibiotice. Este perfect pentru tratarea răcelilor, guturaiului şi gripei. O picătură din ulei de scortisoara, de trei ori pe zi, în puţină miere de albine, are efect rapid. Câteva picaturi pot fi folosite în difuzorul de uleiuri esenţiale pentru a parfuma şi purifica încăperea (anihilează microbii din aer). Uleiul din scorţişoară de Ceylon are rol stimulator şi tonifiant. Uleiul de scortisoara tratează cu succes dereglările intestinale, doar cu una-două picături într-o linguriţă de lapte praf, de trei ori pe zi.

Sursa – frunza-verde.ro