A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Scrisoare deschisă către medici: Dacă astăzi v-ar lua foc casa cum v-aţi simţi dacă pompierul ar aştepta “Plicul” stând cu cisterna plină lângă flăcările care vă mistuie agoniseala de o viaţă?

2 66.540

Marius Bănulescu a trimis o scrisoare deschisă medicilor care s-au declarat nemulțumiți de decizia Înaltei Curți de Casație și justiție privind plățile suplimentare și donațiile de la pacienți, precizând că au dreptul să primească astfel de “atenții” pentru că “nu sunt funcționari publici”.
La începutul scrisorii publicată pe criterii.ro, Bănulescu precizează că nu se adresează întregii categorii profesionale, ci doar “ïubitorilor de plicuri pătrate”, care s-au declarat sideraţi de faptul că ar putea fi condamnați pentru conţinutul acelor plicuri.
“Eu cred că nu aţi ştiut niciodată ce se află înăuntrul lor, iar dacă aţi ştiut vă spun de pe acum că aţi fost inumani .
De ce cred asta ?
Păi ştiţi voi oare câtor copii li s-a luat de la gură ca acele plicuri să conţină “ceva” ?
Ştiţi voi oare câţi au vândut ce aveau pe acasă ca să audă din gură dumneavoastră cuvântul magic “se rezolvă”?
În presă aţi spus adevăruri trunchiate … Aţi spus că plicul este o recunoştinţă a pacientului pentru “devotamentul”, “profesionalismul” şi grija cu care l-aţi tratat .
Eu zic că nu este aşa …Ce vă sperie pe voi este “flagrantul” care poate să vă doboare pentru că plicul vine înainte de actul medical …
În fiecare spital există la nivel de zvon tarifurile fiecărui doctor, ca să ştie pacientul, să vină pregătit . De multe pacientul chiar este întrebat dacă a venit “pregătit” …şi nu ..nu pregătit cu pijama, prosop, cană etc ci cu ceva pentru plic …
Ne spuneţi mereu că veţi pleca afară şi că acolo veţi trăi mai bine. Aşa e …şi eu am plecat ..şi trăiesc mai bine dar nu m-am lăudat în presă.
Dar să nu va închipuiţi voi că afară o să vă tolereze cineva deprinderile, abaterile , diagnostice puse aiurea şi nici nu o să vă pună cineva şefi …întâi mai trebuie să învăţaţi.
Acolo nu o să accepte niciodată să chemaţi pacientul dintr-un spital la cabinetul dv particular de acasă …”
Bănulescu nu neagă că faptul că medicii trebuie să primească salarii mai mari, ba chiar își arată susținerea față de ei, spunând că nici el nu ar vrea să fie tratat de cineva care în loc să se gândească la actul medical, se gândește la ratele din bancă.
„Am să ies cu voi în stradă, dacă va fi nevoie, dar să ştiţi că pentru situaţia prezentă doar voi sunteţi vinovaţi.
Sunteţi vinovaţi pentru că nu aţi avut demnitatea să vă cereţi drepturile celor de sus. În schimb aţi avut curajul să cereţi “drepturile” celor de jos (pacienţilor) .
În încheiere vreau să încercaţi un execiţiu de imaginaţie :
Dacă astăzi v-ar lua foc casa cum v-aţi simţi dacă pompierul ar aştepta “Plicul” stând cu cisterna plină lângă flăcările care vă mistuie agoniseala de o viaţă?”, conchide acesta.
spaga_90343900

2 Comentarii
  1. Sandu spune

    Aveti dreptate .Nu mai scapam de tarele astea ce ne fac tara de ras .Dar avem in urma noastra secole de FANARIOTISM ce ne-au lasat urme adanci in purtarile noastre si chiar si in sangele nostru pot sa spun si nu exagerez cand spun asta , indiferent de pregatirea sau clasa sociala din care facem parte .

  2. Georgescu spune

    Dacă PSD ar fi vrut cu adevărat sa faca ceva serios în tara asta, ar fi trebuit ca odată cu dublarea salariilor medicilor sa amendeze Codul penal în sensul măririi pedepselor pentru orice cadru medical care pretinde sau primește vreun folos material în legătură cu actul medical. Conștiința nu e un dat prin naștere, ea se formează. Această practică, corectitudinea, trebuie formată prin coercitie. După o generație, ea va deveni trăsătură de conștiință.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More