Semne de alarmă care anunță chisturile ovariene. Află câteva remedii naturale

ovareChisturile sunt formaţiuni benigne care se dezvoltă la nivelul ovarelor. Au aspectul unor saci rotunzi de dimensiuni variabile, de cel puţin 3 cm cu pereţi subţiri, plini cu un lichid limpede.  Aceste chisturi se observă pe suprafaţa ovarelor ca nişte mici umflături

Simtome: menstruaţii neregulate, dureri pelvine, senzaţie de presiune la nivelul intestinului subţire, dificultăţi la urinare, dureri în timpul actului sexual, sensibilitate crescută la nivelul sânilor.

Distribuie prietenilor

Căldura. Dacă te confrunți cu dureri și disconfort din cauza chisturilor ovariene, aplică o compresă caldă în zona pelvină. Aceasta va reduce durerea și inflamația. Un duș cald este, de asemenea, de ajutor.

Dieta. Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății, așa poate fi de ajutor în combaterea chisturilor ovariene. În primul rând trebuie să bei suficientă apă, pentru a elimina toxinele. Adoptă o dietă bogată în fibre, grăsimi sănătoase și evită mâncărurile procesate, băuturile carbogazoase, alcoolul și fumatul.

Ceaiurile. Ceaiul de mușețel, ceaiul verde și alb sunt recomandate femeilor care se confrumtă cu dureri și disconfonrt cauzate de chisturile ovariene.

Rădăcina de Maca. Având capacitatea de a echilibra nivelul de hormoni feminini, suplimentele de rădăcină de Maca sunt o metodă eficientă şi naturală pentru a trata dezechilibrul hormonal în locul altor tratamente, care pot afecta negativ ovarele. De asemenea, ajută la probleme precum schimbările de dispoziţie, transpiraţii nocturne, cicluri neregulate, crampe menstruale şi depresie.

Sursa – doctorulzilei.ro

Mădălina Stoica, AMPress