Șerban Cionoff: UN CAZ CLAR DE SUSPICIUNE(NE)REZONABILĂ!

 

<<Indiferent de rațiunile care au determinat-o să facă  astfel de afirmații greșite- a declarat nu cu multă vreme în urmă, senatorul Titus Corlățean-, eu cred că o chestiune de bun simț ar presupune scuzele doamnei Pippidi față de acești oameni.>> După  cum lesne se poate bănui, este vorba despre declarațiile  Alinei Mungiu-Pippidi în care vajnica militantă social-civico- serossistă îi acuza pe toți cei care și-au manifestat, deschis și curajos, solidaritatea cu familia Bodnariu cum că <<ar fi manipulați de ruși>>! Mai rău, devorată de pathos justițiarist, aceeași emblematică urmașă a lui Beria sau Nicolski somează SIE să intre imediat în acțiune, pe motiv că <<rușii sunt în spatele protestelor>>!

Da, ați citit bine, rușii sunt în spatele protestelor impresionante din țară și de peste hotare prin care s-a cerut autorităților norvegiene să  facă demersurile necesare pentru retrimiterea copiilor instituționalizați în mod samavolnic și de-a dreptul aberant în căminul părintesc. Așa după cum, se poate deduce,tot din Niagara de aberații debitate de către aceeași persoană publică,  și că delegația parlamentară care a mers la Oslo pentru a prezenta poziția corectă și cinstită a tuturor românilor de bună credință, ar fi fost tot manipulată de Balaurul de la Kremlin!!!

Distribuie prietenilor

Iar toate aceste scorneli au fost publicate de către Alina Mungiu-Pippidi pe un site care se cheamă<<România curată>>!

Nu contest,  în actualul context geo-politic european și, din păcate, chiar global, mișcările numai aparent haotice ale guvernanților de la Moscova reprezintă  multiple și foarte grave motive de îngrijorare. Cu atât mai mult pentru România, stat-graniță al NATO și al Uniunii Europene, este, prin aceasta, foarte mult expus amenințărilor care pot veni, pe neașteptate, dinspre acolo. Dar, de aici și până la a abera cum că rușii se află în spatele protestelor , pe cât de energice pe atât de sincere ale românilor, nu poate fi decât dovada unei minți supra- înfierbântate și bântuită până peste poate de fantasme neiertătoare, dar supra- dornică de a-și lua propriile năluciri drept realitate.

Dar, dacă tot a a dus alarmista de  serviciu vorba despre ruși nu pot decât să atrag foarte serios atenția că asemenea băsneli otrăvite se află într-o foarte-foarte semnificativă frățietate cu definiția dată ciberneticii într-un lugubru <<Dicționar filozofic>> de inspirație stalinistă: <<Chibernetica(sic!):pseudo-știință imperialistă și reacționară care urmărește să aservească omul mașinii>>!

Motiv pentru care, în ceea ce privește postarea Alinei Mungiu-Pippidi, consider că mai potrivit decât genericul<<România curată>> , era <<România spălată pe creier>>. Vorba aceea: prietenii știu de ce.

Revenind, acum, la luarea de atitudine, curajoasă, demnă și perfect îndreptățită, a senatorului Titus Corlățean-   cel care a fost printre oamenii politici și parlamentarii români care s-a implicat în mod cu totul deosebit, încă de la declanșarea în spațiul public a discuțiilor asupra Cazului Bondariu- , de data asta trebuie să spun, cu tot respectul pe care îl port diplomatului și universitarului remarcabil care este domnia sa, că se află într-o mare eroare. Eroare constând în aceea că, în cazul de față, suspiciunea rezonabilă – << chestiune de bun simț>>- nu se poate, în nici-un caz, susține. Așa încât, nu  putem vorbi decât despre o <<suspiciune (ne) rezonabilă>>!