Simptome mai puţin cunoscute ale cancerului pulmonar

Cancerul la plămâni este una dintre cele mai agresive forme de cancer, iar de cele mai multe ori, este diagnosticat în faze terminale. Află care sunt semnele timpurii de cancer la plămâni.
În 40% din cazuri, cancerul la plămâni este diagnosticat când bolnavul nu mai poate fi salvat. Există, însă, câteva semnale care ar putea salva viața bolnavilor, dacă aceștia ar cere sfatul medicilor la timp.
Tuse care nu dispare
Mergi la medic, dacă ai o tuse persistentă, care nu dispare nici după tratament. Tusea provocată de răceală sau infecții respiratorii dispare, de obicei, după o săptămână, două. Doctorul îți va asculta plămânii și va recomanda o radiografie, dacă va suspecta că ceva nu este în regulă.
Schimbări în respirație
Dificultățile de respirație sau gâfâielile sunt, de asemenea, posibile semne ale cancerului la plămâni. Aceste simptome pot apărea dacă tumoarea blochează sau îngustează căile respiratorii. Dacă obosești mai repede după ce urci scările sau îndeplinești alte activități care nu te epuizau înainte, mergi la medic.
plamani
Scădere bruscă în greutate
Dacă slăbești brusc, deși nu ai ținut dietă, cancerul la plămâni ar putea fi o cauză. Celulele canceroase folosesc energia organismului tău și nu mai poți asimila ce mănânci.
Durere în piept
Cancerul la plămâni poate provoca durere în piept, umăr sau spate. Spune-i medicului dacă observi o astfel de durere, indiferent dacă este ascuțită, constantă ori vine și trece. Ea apare, de obicei, când cresc nodulii limfatici ori cancerul este în metastază.
Respirație șuierătoare
Când căile respiratorii sunt blocate sau inflamate, plămânii produc o respirație șuierătoare. Acest simptom poate fi asociată și cu alte probleme de sănătate, unele fiind ușor de tratat. Cel mai bine este să mergi la medicul tău, iar el îți va spune dacă ai motive de îngrijorare.
Voce răgușită
Dacă observi că vocea ta s-a schimbat brusc, devenind mai groasă sau răgușită, mergi la medic. Ar putea fi o simplă răceală, dar dacă persistă mai mult de două săptămâni, în corpul tău s-ar putea petrece ceva mai grav. Cancerul la plămâni produce acest simptom, când tumoarea afectează nervii ce controlează laringele.
Sursa : www.unica.ro