AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Simptomele cancerului de colon, boală care l-a ucis pe soțul Mariei Cârneci

Simptomele cancerului de colon, boală care afectează una din 20 de persoane, atât bărbaţi cât şi femei, sunt foarte evidente. Tocmai pentru că sunt simptome ce par banale, mulţi pacienţi nu îşi fac griji şi se trezesc să urmeze un tratament când boala se afla în faza terminală.

Simptomele cancerului de colon, boală care l-a ucis pe soțul Mariei Cârneci

Romulus, soţul Mariei Carneci, a murit din cauza acestie boli crunte, după cum au confirmat apropiaţii familiei. ”A suferit enorm. S-a luptat cu boala, şi-a dorit să trăiască. Era fericit cu familia lui şi voia să se mai bucure de ei, dar Dumnezeu l-a luat la el. Romulus a avut un cancer de colon. Avea dureri îngrozitoare, dar nu s-a plâns. A fost un om bun şi pe Maria a iubit-o enorm”, a dezvăluit o sursă din preajma familiei sale, pentru click.ro.

Cancerul de colon este de fapt o tumoră care se formează la nivelul colonului. În cele mai multe cazuri, atunci când abordăm aceasta afecţiune, vorbim despre o leziune precursoare a unui cancer malign (polipi).

Cancerul intestinului gros, cum mai este numit, afectează 700.000 de oameni din întreaga Europă. În ţara noastră, incidenta anuală a cancerului de colon este de peste 8.600 de cazuri.

Iată care sunt simptomele cancerului de colon:
– Scaun cu mucus şi/său sânge. Cele mai multe persoane care au scaun cu sânge cred că este vorba despre hemoroizi şi iau tratamente pentru vindecarea fisurilor anale. Dacă în cazul hemoroizilor sângele este roşu aprins, în cazul cancerului de colon acesta are o nuanţă galbenă din cauza mucusului.

– Constipaţie combinată cu diaree. Persoanele care suferă de cancerul intestinului gros suferă de constipaţie şi diaree în acelaşi timp. Cele două afecţiuni fac cu schimbul în simptomatica lor. Constipaţia este provocată de tumorile care cresc în interiorul colonului.

– Dureri abdominale neobişnuite. Prezenţa unei stenoze destinde abdomenul şi acesta devine dureros la o simplă atingere. Persoana cu aceste simptome nu poate sta în nicio poziţie pentru ameliorarea durerii, căci fiecare pas pe care îl face este dureros. De aceea numim această durere una neobişnuită.

– Scădere în greutate. Scăderea bruscă în greutate este un alt semnal al instalării acestei boli. Pe lângă celelalte simptome, trebuie menţionate şi anemia, oboseala continuă, senzaţia de extenuare după cel mai mic efort depus.

Sursa – All4Romania.eu

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!