Soluțiile dr. Oz pentru dureri de spate și picioare

 

Când spunem “dureri de picioare” ne referim la orice durere ce se poate manifesta începând de la degetele picioarelor şi până la regiunea pelviană. Aceste dureri pot fi cauzate de mulţi factori, unii dintre aceştia putând fi localizaţi în alte zone decât piciorul. De exemplu, unele leziuni la nivelul coloanei vertebrale pot cauza dureri de picioare.
„Multe dureri de spate si picioare au cauze neurologice, insa sunt lucruri pe care nu le putem schimba. Majoritatea durerilor pot fi combatute fara operatie. Cand faci divese lucruri si pui greutate in plus pe coloana, fie de la trauma, fie de la viata cotidiana, discurile se inflameaza, scapa fluid, irita si inflameaza nervii si asta cauzeaza o durere disproportionala fata de trauma propriu-zisa”, sustine dr. Oz. Solutia sa este un simplu antiinflamator. „E vorba de scoarta de salcie alba sau aspirina. „Aspirina a aparut fiindca oamenii stiau ca scoarta de salcie contine salicilati. Actioneaza la fel ca aspirina si e naturala. Se iau 4-6 ml de 3 ori pe zi.”, spune dr. Oz.
Durerile de picioare. Dr. Oz: „Cand ai disconfort in zona lombara este din cauza compresiei care da picioarelor dureri ascutite. Aceste dureri nu au loc din cauza inflamatiei ci din cauza compresiei, a faptului ca nervii sunt presati. Asa apare amorteala. Uneori, o senzatie de soc electric. Solutia? iti trebuie un scaun si o minge de tenis.” Sprijina mingea de tenis cu mana, in zona lombara, un pic deasupra fesei. Apoi te asezi pe scaun. Sprijina-te pe minge si misca-ti corpul astfel incat sa masezi acea zona timp de 10-15 secunde. In felul acesta, muschii se relaxeaza.

Sursa – sanatate.bzi.ro