• Home
  • Sănătate
  • SPLINA, a doua inimă a organismului. Cum o menţii sănătoasă

SPLINA, a doua inimă a organismului. Cum o menţii sănătoasă

Rolul splinei

Splina este un organ foarte important, supranumit ”inima sistemului limfatic”. Această a doua inimă este sensibilă la frig și umezeală. Doi factori de mediu care pot distruge această a doua inimă.

Limfa are o funcție de curățare a organismului, pe care o execută impecabil, eliminând toxinele.
Pot trăi fără splină? E posibil, dar trebuie să îți întărești constant imunitatea. Sistemul limfatic este esențial pentru sistemul imunitar, o persoană fără splină este o pradă ușoară în fața atacurile bacteriilor.

La fel, o persoană cu splina afectată, slăbită, inflamată se va simți foarte rău, iar în unele cazuri, tratamentul nu va funcționa.

Dacă splina este sănătoasă, atunci vor funcționa bine și celelalte organe importante: rinichii, ficatul, inima, plămânii, tractul gastro-intestinal, vezica, pancreasul și organele genitale.

Tulburările în activitatea splinei cauzează slăbiciune musculară, impotență, oboseală la nivelul mâinilor și picioarelor. Există o pierdere a apetitului, o pierdere de gust, uneori o aversiune față de hrană, greață.
Slăbirea splinei va afecta inima. Simptome: palpitații, tenul palid, pulsul slab, slăbirea memoriei.

Ce mâncăm pentru o splină sănătoasă
Ovăz, urzici, caise, morcovi, mere, aloe, fructe de pădure, busuioc, cardamom, ceai verde, propolis, țelină, boabe de muștar, oregano, hrean, turmeric, ghimbir, semințe de cânepă, semințe de mărar, spirulină.
Este importantă hidratarea, pentru o splină sănătoasă trebuie să bem zilnic cel puțin 2 l de apă plată.

Mai mult pe doctorulzilei.ro

Parteneri