Sulfina, tratament pentru supărătoarele varice. Află cum trebuie folosită!

Numită popular floare de iarbă, floare de piatră, suluf, molotru, sulfina (cu denumirea ştiinţifică Melilotus officinalissau) intră în categoria plantelor cu puteri miraculoase. Încă din vremea dacilor, sulfina era un leac popular. Denumirea de sulfină (numită şi în zilele noastre asurcină în unele zone geografice) era un remediu apreciat pentru afecţiuni oculare, pentru bolile de minte şi pentru insomnii. Sulfina a trezit interesul cercetătorilor europeni, preocupaţi de substanţele active conţinute de plantă. În urma numeroaselor studii de laborator, specialiştii au scos la iveală că substanţele active din compoziţia sulfinei, cum ar fi: uleiul volatil, substanţele amare, derivaţii flavonici, acidul cumarinic sunt eficiente în tratamentul a zeci de afecţiuni precum: hepatitele cronice, ciroza, afecţiuni ale rinichilor şi ale căilor urinare, abcese, gingivite, astm, bronşite artrite şi diferite răni, susţin specialiştii europeni.
sulfina
Sulfina, un renumit vasodilatator periferic
De-a lungul secolelor, faima sulfinei a crescut. Noi cercetări de laborator, realizate îndeosebi în Franţa şi în Elveţia, au dovedit puterile miraculoase ale sulfinei în tratamentul insuficienţei venoase (arterită), reumatismului şi afecţiunilor hepatice. Sulfina este o plantă foarte apreciată şi în mediul urban ca fiind un excelent vasodilatator periferic, deoarece măreşte permeabilitatea vasculară.
Planta a vindecat boli grave
Specialiştii europeni precizează că sulfina regenerează celulele hepatice, scade tensiunea arterială, este un valoros antiseptic şi un antiinflamator gingival, iar un tratament susţinut cu infuzie de sulfină în hepatita cronică şi în insuficienţa venoasă a contribuit la vindecarea a zeci şi zeci de pacienţi.

Chiar şi în deficienţele de funcţionare a aparatului locomotor, tratamentul cu flori de sulfină a dat rezultate după un interval de 3-4 săptămâni.
În cazul neuropatiei diabetice, o afecţiune oculară specifică diabeticilor, ceaiul de sulfină este o soluţie foarte bună, pentru că le protejează vederea . De aceea, planta a fost introdusă în compoziţia unui ceai tonic general, revigorant şi reconfortant numit Ierburile vieţii.
Un leac pentru varice
Sulfina este recomandată mai ales în tratamentul varicelor. Planta are proprietăţi anticuagulante fiind indicată ca un remediu al hipertensiunii arteriale, care influenţează circulaţia periferică.
O persoană din cinci este afectată de varice
Statisticile recente precizează un aspect îngrijorător ! O persoană din cinci este afectată de varice. Varicele pot apărea atât la femei, cât şi la bărbaţi, dar femeile sunt predispuse de două ori mai mult decât bărbaţii în privinţa apariţiei venelor varicoase. Folosirea preparatelor naturiste demonstrează că bisturiul nu este singura modalitate de tratament.
Infuzia de sulfină
Infuzia se prepară dintr-o lingură de sulfină uscată şi mărunţită şi 200 ml apă clocotită. Ceaiul se infuzează timp de 15 minute, apoi se strecoară. Zilnic, se consumă două căni : una se administrează dimineaţa, înainte de micul dejun şi alta seara, înainte de cină. Tratamentul trebuie urmat timp de 20 de zile pe lună, un interval de trei luni.
Pentru insuficienţa venoasă
Infuzia se prepară din două linguriţe de flori uscate, opărite cu 250 ml apă. Planta se infuzează timp de 15 minute, apoi se strecoară. Zilnic se bea o cană de infuzie, timp de trei săptămâni. După o pauză de şapte zile, tratamentul se poate relua. Acest tratament reduce fragilitatea capilară, combate crampele nocturne, dezumflă hemoroizii şi previne apariţia varicelor.