TE-AI ÎNTREBAT VREODATĂ DE CE TE DOARE SPLINA? IATĂ CE NU ȚI-A FOST SPUS DESPRE ACEST ORGAN INTERN!

 

Splina este responsabila de nutritie in organismul nostru, regleaza calitatea si cantitatea sangelui in circulatie, dar este si unul din cele mai dezechilibrate organe ale oamenilor moderni.

Chiar daca avem o dieta sanatoasa, daca splina este slabita, nu ne mai putem hrani fizic si spiritual, pentru ca aceasta nu mai poate converti alimentele in nutrienti necesari corpului. Buna functionare a tuturor fluidelor digestive (saliva, suc pancreatic, suc gastric) se datoreaza fortei splinei.

Distribuie prietenilor

Iritabilitatea si proasta dispozitie sunt emotii asociate splinei, capacitatea de gandire, concentrarea si memorarea depind de buna ei functionare. Daca energia splinei nu poate urca, apar ameteli, vedere neclara, prolaps al rectului sau al altor organe interne, fiind influentat direct tonusul muscular.

Splina are rol major in influentarea capacitatii de autovindecare a orgnismului si in buna functionare a sistemului imunitar. In medicina traditonala orientala, in orice fel de terapie se incepe cu echilibrarea si hranirea splinei.

Iata cum putem face asta singuri:

1. Invatand lucruri noi, o limba straina, sa cantam la un anumit instrument muzical, orice informatie noua, toate acestea sunt foarte nutritive pentru splina.

2. Senzatia de confort acasa sau in locul in care stam, toate actiunile care ne fac placere maresc energia splinei. Acordati timp si atentie acestor activitati.

3. Hrana mai dulce, care nu inseamna zahar, ci radacinoase si cereale, budinca de orez cu mere sunt benefice pentru splina.

4. Culorile galben si portocaliu. Sucul si supa crema de morcovi sau de dovleac hranesc foarte bine splina.

Citește mai mult pe SECRETELE.COM