Te doare stomacul nu doar când ţi-e greaţă de o mâncare, ci şi de o PERSOANĂ

 

Se pare că problemele la stomac nu sunt cauzate doar de proasta alimentație…
Când ne-am săturat de cineva sau de ceva şi chiar nu mai putem suporta situaţia în care ne aflăm, apare sentimentul că ne aflăm pe punctul de a da pe dinafară. Altfel spus, nu mai putem înghiţi persoana sau situaţia în care ne aflăm. Acest fapt duce la o stare de o puternică revoltă, manifestată, de regulă, prin refuzul corpului de a mai tolera ceva, inclusiv alimentele pe care le ingerăm.

Soluţia psihologică:
Cea mai simplă metodă de a rezolva situaţia este să încercam să comunicăm cu persoană despre care credem că ne creează probleme.
Dacă indigestia este cauzată de o situaţie insuportabilă pentru noi, atunci trebuie să încercăm să o reglăm cât mai urgent posibil.

Distribuie prietenilor

Problemele la stomac – Intoxicaţia alimentară
Ne aflăm într-o stare de mare nemulţumire faţă de o altă persoană, este, de fapt, manifestarea în plan fizic a tuturor gândurilor otrăvite pe care le nutrim faţă de aceasta. Deci, vina ne aparţine în totalitate!

Ulcerul gastric
Mai este numit şi ulcer duodenal şi ne arată că ceva ne roade pe dinăuntru, ceva ne arde şi ne pune sănătatea în pericol, dar acestea nu sunt altceva decât stările de nelinişte, de nervozitate şi de stres pe care le trăim. Ne simţim vinovaţi pentru că nu suntem îndeajuns de buni, ne criticăm şi ne judecăm cu prea multă duritate.

Soluţia psihologică:
Ar trebui să începem prin a face o analiză pentru a vedea ce este cu adevărat important în viaţa noastră, ar trebui să fim mai pozitivi şi mai toleranţi cu noi înşine, ar trebui să ne acceptăm aşa cum suntem, indiferent ce spun ceilalţi. Viaţa noastră este doar a noastră şi noi nu trăim decât pentru evoluţia noastră. Toate acestea dacă sunt aplicate, ne vor aduce vindecarea în cel mai scurt timp.
Mai mult pe Secretele.com