Ţi se umflă picioarele? Iata CEL MAI BUN REMEDIU pentru PICIOARE UMFLATE!

Picioarele umflate apar ca urmare a retentiei de fluide in corp. Ele pot fi rezultatul:
– sindromului premenstrual
– sarcina
– circulatie proasta
– exces de mancaruri bogate in sare
– un stil de viata sedentar
– efecte secundare ale medicamentelor (anumite medicamente)
Pentru tratamentul picioarelor umflate, recomandam un ceai de patrunjel, foarte bun, si simplu de
preparat.
Pentru rezultatele cele mai bune, consumati ceaiul cat este caldut, si completati acest tratament cu exercitii ale picioarelor, pentru a stimula circulatia sangelui.
METODA DE PREPARARE
Taiati radacinile si frunzele de patrunjel foarte fin. Puneti cam un sfert de cana de patrunjel tocat intr-o cana cu apa fiarta. Lasati 5-7 minute la infuzat, apoi strecurati.
La final, puteti adauga ghimbir, lamaie, sau miere, pentru a imbogati gustul.
Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară. Poartă și denumirile de găgăuț, pătlăgele (pl.), pătrunjică sau petersil. O leguminoasă.
Anticii greci considerau că această plantă unește lumea viilor cu cea a morților.

Pătrunjelul – Indicaţii terapeutice
Consumat crud sau sub formă de infuzie, decoct, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului şi colicilor abdominale, astmului bronşic, amenoreei şi elimină halena (respiraţia urât mirositoare).
Sub formă de gargară, băi sau spălături locale, pătrunjelul ajută la vindecarea plăgilor, înţepăturilor deinsecte, a conjunctivite, ameliorează contuziile şi pigmentaţiile pielii şi înlătură durerile dentare.
Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate. Frunzele şi tulpinile de pătrunjel neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din organism şi sunt eficiente în toate afecţiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugând germenii patogeni şi chiar diferite virusuri. În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale ajută foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspăt se poate consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor şi la distrugerea celulelor canceroase.
CONTRAINDICAT LA GRAVIDE.
TRADUCERE: Echipa dr. Andrei Laslau
SURSA: www.healthyfoodhouse.com
SURSE SELECTIVE: ro.wikipedia.org
www.csid.ro