TOP 10 SEMNE DE CANCER ignorate atât de femei, cât și de bărbați

Atât femeile, cât şi bărbaţii nu iau în seamă manifestări evidente ale diverselor forme de cancer. Mai jos, aveţi un top al celor mai des ignorate semne de cancer.
1. Pierdere în greutate
În special femeile, dar şi bărbaţii, sunt de-a dreptul fericite/fericiţi când pierd în greutate fără prea mult efort. Dar diminuarea proporţiilor (peste 4,5 kilograme pe lună), fără a se face exerciţii fizice sau a se ţine o dietă este un semn că trebuie să se facă un drum la medic. Slăbirea neaşteptată poate fi un semn al prezenţei cancerului sau al unei tiroide prea active. Este bine ca doctorul să facă toate analizele necesare pentru a depista motivele pierderii în greutate.
2. Probleme cu înghiţirea alimentelor
Poate fi un semn al prezenţei cancerului gastro-intestinal sau la esofag, spre exemplu. Se impune o vizită la medic, unde pe lângă un control atent se impun şi testări cu raze X (radiografie sau computer tomograf).
3. Sângerări în locuri nepotrivite
Dacă aveţi sânge în urină şi în scaun, poate fi un semn de cancer la colon. Doctorul ar trebui să facă o colonoscopie şi să examineze atent colonul pentru a descoperi dacă este sau nu vorba despre cancer. Aceeaşi manifestare poate ascunde şi cancerul la vezică sau la rinichi. Nu este un semn sigur, dar sunt necesare analize dacă aveţi astfel de sângerări.
4. Dureri abdominale şi depresie
Orice persoană care are dureri în zona abdominală şi suferă de depresii ar face bine să meargă la un control. Asta pentru că s-au depistat legături între depresie şi cancerul pancreatic.
5. Indigestia
Cu toţii suferim uneori de probleme cu digestia, însă când aceste perioade nu pot fi explicate prin alimentaţie, este recomandat un control. Indigestia nemotivată poate fi un indiciu al prezenţei cancerului la esofag, stomac sau gât.
6. Pete în zona gurii
Mai ales fumătorii ar trebui să intre în alertă în momentul când le apar pete albe în interiorul gurii sau pe limbă. Petele pot fi un semn al leukoplakia, o boală care dacă nu este tratată la timp duce la apariţia cancerului oral. Cere-i stomatologului sau unui alt specialist să verifice aceste pete.
7. Dureri
Chiar dacă cu toţii ne plângem destul de des de dureri, uneori acestea pot fi probe ale apariţiei cancerului. Cu toate acestea majoritatea durerilor nu se dovedesc a fi semne ale leucemiei. Mergeţi la doctor totuşi pentru un set complet de analize dacă aveţi astfel de moment, e bine să preîntâmpinaţi orice formă de cancer. Mai ales atunci când durerile persistă şi sunt inexplicabile, cereţi ajutor.

Mai mult pe doctorulzilei.ro