• Home
  • Sănătate
  • TOP 3 vicii care îţi pun serios sănătatea în pericol

TOP 3 vicii care îţi pun serios sănătatea în pericol

TOP 3 vicii care îţi pun serios sănătatea în pericol

Din ce în ce mai mulţi oameni se lăsa pradă viciilor, parcă fără să conştientizeze riscul inevitabil la care se expun. Stresul, programul încărcat de la muncă sau grijile de acasă sunt doar câteva dintre motivele ce îi determină pe oameni să încerce diferite vicii, care par să le ofere momente de relaxare, energie, dar şi să îi ajute să uite temporar de probleme.

În ultimul timp, chiar şi tinerii au început să se numere printre cei care îşi găsesc liniştea cu ajutorul unei ţigări, cafele sau sticle de alcool. Statistici îngrijorătoare arată că problemele de sănătate cauzate de toate acestea sunt întâlnite foarte des în rândul minorilor, al căror organism, încă în dezvoltare este afectat profund de consumul repetat al tutunului, cofeinei sau al alcoolului. 

Dacă vrei să faci o schimbare în viaţa ta, primul pas este să conştientizezi pericolul la care te expui atunci când nu reuşeşti să spui NU viciilor tale. 

Iată cele mai întâlnite şi nocive vicii ale oamenilor din întreaga lume! 

Fumatul 

Fumatul este unul dintre cele mai răspândite vicii, atât în rândul adulţilor cât şi în rândul minorilor care au ajuns să încerce prima ţigară încă dinainte să împlinească 14 ani. Chiar dacă dependenţii de nicotină aud zeci de anunţuri zilnice legate de bolile la care se expun, în cele mai multe cazuri aceştia nu sunt speriaţi până ce nu ajung să sufere de diferite afecţiuni, având nevoie de tratamente lungi şi vizite repetate la medic ca să se recupereze. 

Cafeaua consumată în exces

Majoritatea oamenilor nu reuşesc să îşi înceapă dimineţile fără o cană de cafea, care îi ajută să aibă o concentrarea sporită la muncă şi mai multă energie în ziua ce urmează. Cu toate acestea, există şi cazuri în care anumite persoane ajung să consume şi 5 cafele pe zi pentru a face faţă task-urilor pe care trebuie să le îndeplinească. Cu timpul, acest lucru poate duce la afecţiuni cardiace, dar şi la alte boli grave, care să îi supună pe consumatori la tratamente 

Alcoolul 

Alcoolul reprezintă unul dintre cele mai periculoase vicii, care poate face o persoană să ajungă de nerecunoscut într-un interval de timp foarte scurt. Cantităţile mari de alcool, consumate în mod frecvent au o influenţă uriaşă şi asupra sănătăţii unui individ, expunându-l pe acesta la diverse riscuri.

Şi 6pm.ro a publicat o ştire legată de viciile romanilor

Şi 6pm.ro a publicat o ştire în care preciza că atunci când încerci să renunţi la un anumit viciu trebuie să îţi depăşeşti propriile limite şi să ieşi din zona de confort. De fiecare dată când organismul îţi cere fie o ţigară, o cană de cafea sau un shot de alcool trebuie să fii destul de stăpân pe tine încât să reuşeşti să spui NU şi să îţi continui restul task-urilor din ziua respectivă. 

Parteneri