Top trei condimente care topesc grăsimea de pe burtă

Cea mai simplă metodă prin care îți poți accelera metabolismul să ardă mai multe calorii este să îți bei cafeaua cu un praf de scorțișoară și să îți condimentezi mâncarea cu piper sau ardei iute.
Persoanele care includ și ardeiul iute în dieta zilnică au un apetit mai scăzut și un metabolism mai alert, care arde mai repede caloriile, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Purde din statul american Indiana.
Substanța care aduce aceste beneficii este capsaicina, cea care dă și „iuțeala” ardeiului. Efectul de topire a grăsimii este cu atât mai puternic în cazul persoanelor care nu consumă regulat ardei iute.

În cadrul studiului 25 de voluntari au fost monitorizați șase săptămâni, timp în care și-au condimentat mâncarea cu ardei iute
Pe parcursul studiului, s-a constatat că ardeiul a diminuat senzaţia de foame, iar voluntarii au poftit din ce în ce mai puțin alimentele grase, sărate sau dulci. În plus, în decursul celor şase săptămâni subiecţii au reuşit să slăbească între 5 şi 10 kilograme, deşi nu și-au schimbat obiceiurile alimentare.

Piperul negru este un alt ajutor de nădejde în curele de slăbire. Acesta conține o substanță cunoscută sub numele de piperină, care previne dezvoltarea celulelor adipoase. Piperina este cea care dă gustul picant. Așa că, dacă vrei să scapi de burtă, presară piper negru pe ouă, în salate, sau în supe.

Distribuie prietenilor

Continuarea pe doctorulzilei.ro